Witam
otuz dzisaj moza powiedziec od godziny
co chwila mi rozlacza polaczeniem z internetem mam liveboxa
nawet widac jak diody zapalaja sie i wylaczaja
czy to jest nie wiem, przez aktuzlizacje… ??
Witam
otuz dzisaj moza powiedziec od godziny
co chwila mi rozlacza polaczeniem z internetem mam liveboxa
nawet widac jak diody zapalaja sie i wylaczaja
czy to jest nie wiem, przez aktuzlizacje… ??
Wszystkie ci migają??
Bo jeśli tak to znaczy, że ci się aktualizuje…
A jeśli miga ci ta z tym @ to znaczy, że sobie źle coś podłączyłeś.
Na telefonie założyłeś mikrofiltr?
Czy dobrze podłączyłeś liveboxa? Czy podłączyłeś kabelek od telefonu do portu LINE? Czy w ogóle go podłączyłeś?
Jeśli nie pomaga zresetuj kilka razy liveboxa.
tak najpier mruga ta @ potem <<
ostatnio mi sie telfon stacjonarny posposull
nie ma sygnalu w telfonie i nikt sie nie moze dodzwnic
ale neo dziala a tel nie :mrgreen:
a skąd jesteś??
kozmin, a przy okazji spytam czy moze sie cos stac z livboxem jak go bede co dzien na noc wlaczal i wylaczal (zazwyczaj wylaczam guzik na listwie) i rano wlaczam moze uszkodzic ? (w noc wkurza mnie to swiatlo… :mrgreen:
Ciesz się, że w ogóle masz czynną Neostradę. Mnie odłączyli na 29 dni. Bez mojego powodu.
jak sie nie placilo…
wiec moze sie uszkodzic :? ?
nie czytasz tego co napisałam, a napisałam “nie z mojej winy”.
to jak z ta moja neo? :shock: bo cos temat zszedl
Ehh. Też mam Livebox, który chodzi już półtora roku i jest caly czas podłączony do prądu. A jeżeli wkurza Cię swiatło można to wyłączyc naciskając przycisk u spodu Livebox z taką lampką. Wtedy będzie widać tylko diody :).
Co do tego odłączenia od sieci-jeżeli jesteś podłączony kablami to podłącz je od nowa i zmień port/usb jeżeli możesz. A jeżeli Wi-Fi to nacisnij przycisk REG! NIE RESET! Ewentualnie zobacz w instrukcji.
Jeżeli jednak nadal jest problem wejdź na 192.168.1.1
Login:admin
Hasło:admin
A tu masz instrukcje co dalej:
Mały błędzik w screenie. Kliknij na początku zastosuj, a potem połącz.
Jeżeli problem nadal występuje zadzwon na darmowy numer 0 800 102 102 i ustal z konsultantem pomocy technicznej co się dzieje.
Pamiętaj-NIGDY NIE WYŁĄCZAJ LIVEBOXA , jeżeli nie istnieje taka potrzeba. Podłącz go do gniazdka i wyłączaj tylko kiedy jest burza, lub gdzieś wyjeżdżasz. Włączanie i wyłączanie powoduje uszkodzenia pamięci i modułu. A jeżeli jesteś podłączony przez Ethernet-kabel sieciowy-wywal soft. Ja jestem przez sieciówke i softu nie wygrywalem-jest Gicio.
Mam nadzieje, że to pomogło.
dzieki juz starczy mi po ostatnim poscie, mozna zamknac