"coś" usuwa filmy zapisane w .mkv i H.264/MPEG-4 AVC

Witam !

Mam prośbę do was wszystkich i proszę o rade…

Na moim komputerze zaobserwowałem dziwny przypadek a mianowicie chodzi o kasujące się filmy .Dzieje się to wtedy gdy zacznę oglądać film , zamakne otwarzacz i urchomie ponownie ten sam film rozmiar pliku zmienia sie diametralnie(np z 6 GB na 370mb ) i ponowne otworzenie jest nie możliwe . Wyskakuje komunikat zbiór uszkodzony .Korzystam z All player 4.6 i mam wykupione konto premium czyli kodeki mam od autora programu w najnowszych wersjach . Sprawa jest o tyle dziwna ze dzieje sie to tylko z filmami która sa w rozdzielczości 720p . w bardzo fajnej jakości obrazu i dźwięku i to najbardziej boli :confused: .

Prześledziłem całe google i cisza na ten temat chociaz znalazłem jakoś wypowiedź o tym ze jakaś tam firma fonograficzna wypusciła wirusa który kasuje filmy w celu zapobiegania piractwa… Wszystko by było w sumie ok… tylko ze podobno te wirus nie rozpoznaje orginałów od ssanych filmów p2p. No i tak jest tez u mnie bo gdy zrzucę filmy z tela tak samo w lepszej jakości filmy tak samo zmniejszają swój rozmiar i nie mogę otworzyć.

Myślałem ze to ten wirus ,ale skanowanie avastem pro , windows defenderem , a nawet Spybot - Search & Destroy i nic nie znalazłem …czyściutko w systemie :confused:

Proszę o każdy pomysły bo już nie wiem co po prostu mogę z tym zrobić … :evil:

Witam.

Dzieje się tak tylko podczas odtwarzania ALLPlayerem?

Wypróbuj inny , np BESTPlayer: http://www.dobreprogramy.pl/BESTplayer, … 12658.html

Skonwertuj sobie MKV do AVI, np Format Factory: http://www.dobreprogramy.pl/FormatFacto … 13295.html

Daje dobre rezultaty bez znacznej utraty jakości.

Dzięki za odpowiedź :slight_smile:

a wiec…

Dzieje sie to nie tylko z all playerem .

Windows MP ,

Subedit,

nero player ,

media player classic cinema , .

W sumie o konwertowanie tez myślałem… ale było by to uciążliwe każdy film konwertować do avików przed obejrzeniem .Po prostu chce problem usunąć całkowicie a nie go obejść … Ps. próbowałem tez zmieniac nazwę filmu -pomyslałem może to z nazwy wybiera jakiegoś ukryte logi i skraca mi do 370 mb . Ogolnie pobieram wszytskie filmy programem uTorrent 3.0

I jeszcze taki szczegół mały o którym zapomniałem powiedzieć . Dzieje sie to gdy jestem Online . :confused: tzn tak przypuszczam . Przeglądałem swoja baze filmów i widze że jednak nie wszystkie sie kasuja tylko wybrane ale tylko w silnych kodekach … eh…

W takim razie standardowa procedura czyli log z OTL.

Może ściągnąłeś kiedyś jakiegoś niby kodeka który w rzeczywistości jest wirusem, często można trafić w siei na fake filmów w których zamiast obrazu wyświetla się napis “pobierz kodek ze strony (…) aby odtworzyć film”.

Troche nie rozumiem…

Czyli mam te wszystkie programy poinstalować żeby usunąć to /cenzura/ z mojego pc?

czy tylko ten program co wymieniłeś w linku ?

Pozdro

Nie no linka dałem do ogólnego wątku z instrukcjami ale masz wykonać tylko to co dotyczy programu OTL (czyli to co jest w pierwszym poście).

Łał, to dopiero weszło coś :smiley:

Powiedz, od kiedy to się zaczęło?

Wir powstał podobno już w 2006 we wrześniu odnotowano pierwsza infekcje

Hakerzy z L.A na zlecenie Warner Bros. Entertainment :o zbudowali te g.ó.w.n.o robiące mega dużo smrodu :evil:

Ja mam go od maja :confused: :evil: tzn. zauważyłem znikające fragmenty plików .

Mój drogi landrynex`ie podaj Nam proszę logi z OTL -> otl-gmer-rsit-dss-inne-instrukcje-t370405.html.