Coś z kartą dżwękową?Czy głośniki?

Witam,mój problem wygląda następująco.Kupiłem kiedyś Cretive głośniki 5.1,ale po jakims czasie się spaliło coś no i wymienili na gwarancji.Dziś przywiozłem drugi nowy komplecik,podłączam a tu tylko chodzą dwa tylne głosniki i subwoofer,kombinuje jak mogę ale nic nie chodzi… :o co się okazało:

1.w komputerze jak podpinam je pod kartę chodzi tylko na zielonym wyjściu,gdy podłaczę głosniki przednie pod te zielone wyjście z komputera chodzą przednie natomiast tylnie znów nie- i na odwrót.co to może być?Karta dżwiękowa była używana przez zwykłę słuchawki.Co mam zrobić?Bo już mam dośc tych głośników i tego wszystkiego…z góry dzięki.Pozdrawiam.

o bracie to ja mam chyba jeszcze gorzej, od początku jak zakupiłem ten zestaw Creativa to takie cyrki, że poezja.

Tak w ogóle OD POCZĄTKU to pracuję na 4+1 a nie 5+1 bo za cholere nie dało rady zrobić, żeby grały wszystkie 5 (kartę mam sound blastera 5.1), podłączałem te głośniki na dwadzieścia tysięcy kombinacji i nic.

Co lepsze, okresowo w ustawieniach karty dzwiękowej (creative HQ) zmieniają mi się ustawienia głośników z 5.1 na 2.1 i muszę zmieniać, a teraz tak z ciekawości zrobiłem test i… znowu jest inaczej ^^

działa front left, (center słychać cichutko), front right, a tylnych już nie słychać…

także… ja chyba tylko mogę się przyłączyć do problemu i pocieszyć Cię, że nie jesteś sam :wink:

oskar2005: zakładam, że masz Windows. W panelu sterowania powinieneś mieć coś takiego jak Sound Manager (nie jest to pełna nazwa, jakiś wyraz tam jeszcze jest ale nie pamiętam jaki). Tam właśnie ustawia się 2.0, 5.1 itd. Poszukaj.

Masz karte dźwiękową 5.1, czy symulowane 5.1. Jesli to drugie to w Sound Manger ustaw dźwięk 2.0.

Qua dzięki serdeczne pomogło :slight_smile: .Ale powiem Wam szczerze,że mam dosyć tych głośników!Jak Boga kocham.Kupiłem komplet no i na dzień dobry centralny głośnik charczał,więc w ciągu 7 dni można oddać-oddałem…po 3 tygodniach schrzaniło się podgłaśnianie i subwoofer trzeszczał.Szkoda gadać-lipa jak cholera…Pan w Media Mrkt był w szoku,że w ogóle one się popsuły :o :roll: .Ale przecież to Creative,nie miały prawa sie popsuć.Dzięki chłopaki za porady,jak cos będe pisał.Dzięki raz jeszcze :wink:

hmm ja z ciekawości zajrzałem i nie mam czegoś takiego w panelu sterowania ?

AND1 nie wiem dlaczego. Może inne stery albo coś… Nie umiem Ci powiedzieć.

w programie cretive od soung blastera wchodzisz w eax console i tam masz CMSS 3D i wybierasz stereo sound i wszystko załatwione :smiley:

A jaki model :? ;]

Ja mam Inspire T6060 i nie zamieniam na żadne inne ;] dobrze po pokoju są rozstawione i bajeczka :smiley: a wszystko (cały problem) tkwi w opcji CMSS- konfiguracja w EAX Console tu własnej roboty :lol: działa na 100%