Cos zmienilo mi czas z 24 na 12 godzin. jak to naprawic?

W pasku zadan moj czas jest w systemie 12 godzin. cos mi to zmienilo i nie moge przywrocic stanu poprzedniego na 24 godzinny ststem. czy to jakis trojan? mialem trojana spy.win.32@mx wydaje mi sie ze go usunąlem , czy to jakis inny trojan?

Dodatkowo w mojej przeglądarce wyskakuje strona http://www.msn.com

tego tez nie moge zmienić.

daje log

Panel sterowania

Data, godzina, język i opcje regionalne

Zmień format liczb, dat i godzin

To nie jest cały log, proszę wkleić cały.

Gdzie go miałeś? Jeśli pamiętasz to podaj dokładną lokalizację do zainfekowanego pliku.

Dodatkowo przeskanuj http://www.ewido.net/en/ i wrzuć raport oraz log z SilentRunners.

podaje caly log:

trojan byl tutaj:

jak usunąlem wpis nie bylo juz plikow z wirusem.

nie wiem dlaczego.

Log jest w porządku.

W Twoim poprzednim logu, który wkleiłeś (zresztą nie całym) nie było widać żadnego śladu tych wpisów. Ale te wpisy sygnalizują dwie popularne infekcje, a mianowicie rootkita Windows Secutiry Center oraz SmitFraud. Jeśli tylko je usunąłeś w hijacku i usunąłeś plik C:\WINDOWS\system32\fxsmon32.dll oraz C:\WINDOWS\system32\higehsg.dll to dodatkowo puść w ruch FixWareOut oraz SmitFraudFix z opcji numer 2 w trybie awaryjnym. A po wykonaniu pokaż raporty z tych narzędzi i log z Silenta.

Podczas uruchamiania windows podaje mi komunikat ze nie mozna odnalezc pliku C:\Program , uzylem Smidfraufix i FixWareOut

Logi są w porządku.

Podaj dokładną treść komunikatu i kiedy on się pojawia tzn. czy już po pokazaniu się pulpitu, czy kiedy indziej?

Gdzie jest zawartość pliku c:\fixwareout\report.txt i log z SilentRunners ??

Ten komunikat pojawia sie przed samym pojawieniem sie pulpitu. zauwazylem ze kiedy chce uzyc nazedzia fixwareaut, komputer sie restartuje

i wtedy po zalogowaniu nie moge otrzymac raportu i wyswietlają sie komunikaty ze nie mozna znalezc albo c:\programy albo c:\fixwareaut.

Złączono Posta : 24.02.2007 (Sob) 22:03

Nic szkodliwego tu nie widać.

Ale podaj JAKI dokładnie komunikat pojawia się przy starcie, do jakiego pliku się odnosi?