Counter Strike 1.6 Steam i NonSteam łączenie w Lanie

Witam,

Muszę troszeczkę nagiąć zasady, gdyż problem jest nietypowy.

Mam oryginalnego Counter-Strike Anthology. Mam założone konto w Steam i chciałbym pograć poprzez Lan z kolegą z tej samej sieci w Counter-Strike 1.6, niestety jest problem, gdyż kolega ma wersję NonSteam, i nie wiemy jak się połączyć. Oboje mamy ip zewnętrzne. Z tego co się dowiedziałem, ja mogę legalnie grać z osobami posiadającymi grę w wersji NonSteam przez Lana

Teraz nie rozumiem, po co zrobiłeś ten temat?

Kolega musiałby zainstalować u siebie amx-a i doinstalować plugin dproto.

Dzięki za wskazówki. Temat założyłem, bo chcemy pograć a nie wiedzieliśmy jak. Mam nadzieję, że to pomoże.

Aha jeszcze jedno Counter Strike Anthology na pewno ma Counter Strike 1.6??

i gdzie sprawdzić całą wersję gry tj. 1.6 version ileś tam

Anthology ma 1.6, Condition Zero i Condition Zero: Deleted Scenes.

Możesz też założyć serwer przez narzędzie od Valve - Dedicated server. Tam możesz wyłączyć VAC-ka, przez co podłączyć się będą mogły osoby z Non-Steam.

do counter strike 1.6 nie mam w steam takiego narzędzia na liście, a z tym amx i dproto nie działa

Hitm3n VAC to program do ochrony przed czitami.

Steam korzysta z protokołu 48, a CS non steam ze starszego 47, dlatego w pewnym znaczeniu te wersje nie są kompatybilne.

Możesz mi wyjaśnić jak nie działa?

kolega ma ns, wrzuca pliki ns-a do folderu z CS-em, następnie instaluje ten plugin, wszystko powinno działać.

ok spróbujemy tego

VAC-ek czasami jest też odpowiedzialny za wywalanie ludzi z serwera, nie raz się z tym spotkałem.

Co do protokołu 47/48, to już jest fix na to od jakiegoś czasu w internecie. Często go widywałem.

Narzędzie Dedicated server nie jest oryginalnie zapakowane do antologii, trzeba je ściągnąć (odpowiednia zakładka w Steam).

no właśnie to jest to że w tej odpowiedniej zakładce niemam takiego narzędzia do cs 1.6

Jak to nie masz ? :o

To co masz wśród narzędzi ?

Mam na tej liście te narzędzia, ale nie widzę takowego dla Counter-Strike. Kumpel wgrywał sobie też fix protocol ale nic to nie daje. Dalej to samo wywala

Bo to nie jest typowe Dedicated server for Counter Strike 1.6, tylko po prostu Dedicated Server. Po ściągnięciu dopiero wybierasz do jakiej gry chcesz założyć serwer.

Ok, mam zainstalowane i skonfigurowane, a teraz jak zacząć grać przy pomocy tego narzędzia??

Normalnie cs załączyć?? Tylko nie rozumiem tego, że w cs normalnie mogę zmienić mapę a w dedicated server jest inna ustawiona

W CS podpinasz się pod IP, które jest podane na Dedicated Server (komenda connect IP, gdzie w miejsce IP wstawiasz adres wyświetlony w DS).