Witam. Tak jak w temacie. Podczas próby wbudowanego mikrofonu, w Counter Strike 1.6 trzeszczy mi mikrofon w taki sposób że w ogóle nie słychać mojego głosu. Na słuchawkach USB wszystko jest ok.
Mikrofon sprawdzany np. w Audacity - też wszystko jest ok
Nagrania są z menu Counter Strike-a , nie z serwera jakby co.
W drugim nagraniu słychać wyraźnie mój głos tylko że razem z szumem. Na mikrofonie w słuchawkach usb jest bez szumu
Wyłącz boost microphone gain, ścisz transmit volume do powiedzmy 50%. Robiąc test mikrofonu, kolor paska poziomu dźwięku nie powinien sięgać czerwonych kresek.
Pokaż zrzut ekranu z panelu sterowania Realteka (bo pewnie taką masz kartę dźwiękową w laptopie), zakładki dotyczące ustawień mikrofonu.
Karta to conexant bo jakiś czas temu zmieniałem.
Zanim zainstalowałem conexant-a , przed conexatem ta karta nazywała się
„High Definition Audio Device” - nie mylić z Realtekiem
Kiedy klikam w CS - „Test microphone” odrazu słychać szum , kiedy mówie jestem co prawda słyszalny , słychać moją mowę ale to jednak jeszcze jest ten szum
To równie dobrze mogło być urządzenie dźwiękowe od wyjścia HDMI laptopa.
Zrób jeszcze zrzut ekranu z Menedżera urządzeń z sekcji Kontrolery dźwięku oraz zrzut z systemowych ustawień dźwięku z zakładek Odtwarzanie i Nagrywanie.
Taki mikrofon zawsze będzie ci zbierał każdy syf z otoczenia, zwłaszcza jeśli poziom nagrywania mikrofonu jest ustawiony wysoko. Nie używałbym go do gier.
Masz tutaj trzy opcje które mogą pomóc. Pobaw się nimi i przetestuj jak zachowuje się mikrofon.