Counter Strike 1.6 - trzeszczący mikrofon

Witam. Tak jak w temacie. Podczas próby wbudowanego mikrofonu, w Counter Strike 1.6 trzeszczy mi mikrofon w taki sposób że w ogóle nie słychać mojego głosu. Na słuchawkach USB wszystko jest ok.

Mikrofon sprawdzany np. w Audacity - też wszystko jest ok

Jakieś sugestie , porady?

Laptop: Lenovo

Proszę o odpowiedź

W CS 1.6 da się grać jeszcze?? Nie były wył. serwery tej gry, by przejść na CS 2?

Co do mikrofonu, to inny też trzeszczy?? Ten ze słuchawek OK, więc nie wina mikrofonu. Coś gra pieprzy…

Mikrofon wbudowany sprawdzany w Audacity - wszystko działa jak należy

Co może być dokładnie przyczyną że występuje te trzeszczenie?

Próbowałem zmieniać wartości różnych poleceń do 1.6

Ustaw te wartości na ~80%

Ustawiłem. Dalej słychać szum

nagraj proszę sampla

Nagrania są z menu Counter Strike-a , nie z serwera jakby co.
W drugim nagraniu słychać wyraźnie mój głos tylko że razem z szumem. Na mikrofonie w słuchawkach usb jest bez szumu

To tak jakby coś dodatkowo wchodziło na mikrofon.
A jak odznaczysz „boot microphone gain” też tak słychać?

Wyłącz boost microphone gain, ścisz transmit volume do powiedzmy 50%. Robiąc test mikrofonu, kolor paska poziomu dźwięku nie powinien sięgać czerwonych kresek.

Pokaż zrzut ekranu z panelu sterowania Realteka (bo pewnie taką masz kartę dźwiękową w laptopie), zakładki dotyczące ustawień mikrofonu.

Jaki to mikrofon?

Tak

Karta to conexant bo jakiś czas temu zmieniałem.
Zanim zainstalowałem conexant-a , przed conexatem ta karta nazywała się
„High Definition Audio Device” - nie mylić z Realtekiem

Kiedy klikam w CS - „Test microphone” odrazu słychać szum , kiedy mówie jestem co prawda słyszalny , słychać moją mowę ale to jednak jeszcze jest ten szum

Mikrofon - Mikrofon wewnętrzny w laptopie
Słuchawki usb trust z mikrofonem

To równie dobrze mogło być urządzenie dźwiękowe od wyjścia HDMI laptopa.

Zrób jeszcze zrzut ekranu z Menedżera urządzeń z sekcji Kontrolery dźwięku oraz zrzut z systemowych ustawień dźwięku z zakładek Odtwarzanie i Nagrywanie.
1

Taki mikrofon zawsze będzie ci zbierał każdy syf z otoczenia, zwłaszcza jeśli poziom nagrywania mikrofonu jest ustawiony wysoko. Nie używałbym go do gier.

Masz tutaj trzy opcje które mogą pomóc. Pobaw się nimi i przetestuj jak zachowuje się mikrofon.

O boże! To jakieś sprzężenie lub przester. Nie masz odtwarzania nagrywanego głosu włączonego lub nadsłuchuje lub nasłuchu, czy coś takiego?

A jak to sprawdzić?