ProTofik
(ProTofik)
30 Sierpień 2008 10:55
Wczoraj w steamie na liście gier w kolumnie niezainstalowane miałem jedną grę, Counter Strike Steamworks Beta. Zastanawiam się co to jest? ściąłem zainstalowałem i praktycznie nie rożni się niczym od cs 1.6. Jedyna różnica którą widze jest, że kiedy wcisnę tab koło mojego nicku mam swój avatr. Czy mógł by mi ktoś wyjaśnić o co come?
laki000
(Laki000)
30 Sierpień 2008 11:19
ja tego nie mam … od kiedy masz konto ?
Nie wierzycie w to co czytacie? Ja też na początku nie wierzyłem, gdy w swojej liście gier zobaczyłem Counter-Strike Beta do zainstalowania… Ale od początku. Aby zdziwić się tak jak ja, wystarczy w zakładce Settings (Właściwości) przy Beta participation (Udział w testach beta) kliknąć na Change (Zmień), a następnie z listy wybrać “Steam Client Candidate”. Na razie wiadomo tylko tyle, że zmieniony został system nicków, w tablicy wyników mamy awatarki z “Friends” i w sumie to wszystko. Z “nowego” CS-a nie wejdziemy na stare serwery, są także problemy z założeniem własnego (binarki linuxowe nie działają i postawić serwer można tylko na Windowsie), ale miejmy nadzieję, że wszystko się szybko ułoży, a następnym krokiem będzie SteamCloud. Poniżej lista zmian i przykładowy screen z gry. Pełna lista zmian i screen * Nick gracza automatycznie ustawiony jest na ten ze Steam Community * Awatarki wyświetlane są na tablicy wyników * Zablokowanie kilku exploitów wykorzystójących cvar-y * Screen (podziękowania dla Żuko, bo ja sam nie mogłem wejść) UPDATE: Counter-Strike Beta właśnie zmienił nazwę na Counter-Strike Steamworks Beta. Niektórzy podejrzewają, że w grze mogą pojawić się osiągnięcia. Czy zatem “wskoczenie na skałkę” nabije nam punkty? Zobaczymy
EDIT: Aby zainstalować można też kliknąć tutaj: INSTALACJA
ProTofik
(ProTofik)
30 Sierpień 2008 13:32
no ja właśnie coś się bawiłem w ustawieniach xD i coś chyba ustawiłem ale ok. dzięki