Mikrofon nie działa tylko gdy jest podłączony do słuchawek. Gdy podłącze go bezpośrednio do różowego gniazdka w laptopie, działa bez problemu. Karta zintegrowana Conexant AMC Audio. Dodam jeszcze, ze w momencie kiedy wkładam różowy kabel to gniazda w laptopie, słyszę w słuchawkach szmery, pyknięcia, ale pomimo to micro nie odbiera. Kable podłączyłem według kolorów, oczywiście przełącznik na kablu jest ON:)
@Zapomniałem dodać, że parę miesięcy temu mikrofon przy słuchawkach działał bez zarzutu. Ten problem pojawił się w momencie kiedy, odczepiłem go na pewien okres.
Sprawdź jak masz podłączony mikrofon do słuchawek. Wypustka na wtyczce mikrofonu powinna wejść do rowka w gnieździe na słuchawce. Warto sprawdzić też czy jest dobrze dociśnięta.
No nie wiem czy regulator głośności w HS-800 da radę bezproblemowo otworzyć. Nie warto ryzykować uszkodzenia sprzętu. Jeżeli słuchawki są na gwarancji to lepiej dać je do serwisu.
PS: Być może coś jest nie tak z czerwoną wtyczką mikrofonu w słuchawkach. Czy przy ruszaniu nią słychać jakieś trzaski?
Trzaski słychać tylko gdy podłączam różowy kabel od słuchawek do laptopa. Kiedyś występowały w momencie kiedy zmieniałem regulator ON/OFF, teraz nic. A co do gwarancji już jej nie mam:)