Creative Inspire - jak podłączyć poprawnie?

Mam sobie zamiar w sobote kupic CREATIVE INSPIRE P5800 5.1 Nie wiem czy to trafny wybur ale proszę o opinie na temat głośników i ja mam karte zintegrowaną NVIDIA i proszę o podpowiedzi zebym ja nie miał problemu z odpaleniem muzy na kompie!!DZIĘKI

Ej napiszcie jeszcze swoje opinie na temat tych głośników CREATIVE INSPIRE P5800 5.1 co o nich sądzicie no i jak ustawić zeby wszystkie grały?DZIĘKI ZA WSZYSTKO :smiley:

na tej karcie ideał to nie będzie.

tz ze 5.1 nie bendą grały wszystkie???

Złączono Posta : 18.12.2006 (Pon) 18:09

na tej mojej karcie dzwiękowej

mam te głośniczki, rewelacja w filmach itp. jak je dobrze ustawisz w opcjach sterownika to będą wszystkie grały. polecam (mam zintegrowaną dźwiękówkę)

To jest tak.

• karta muzyczna ktora masz jest po prostu słaba, nie chodzi o to ze akutrat jakas tam twoja tylko ogolnie - zintegrowana. Poziom szumow moze byc na poziomie -40dB nawet co sprawi ze odechce ci sie sluchac czegokolaiw.

• CREATIVE INSPIRE P5800 5.1 - jestem przeciwnikiem kupowania czegos takiego ale rozumiem ten wybow, powiem tak, strasznie odcina gore pasma ten zestaw, proponuje to:

http://proline.pl/shop.php?prodid=CT+5.1+INSPIRE+T6060

jak mozna zauwazyc są po 2 przetworniki w jednej kolumience wiec znacznie poprwi to jakosc brzmienia. co do BASS-u to w obu przypadkach bedzieto samo, bas niby mocny ale bez ataku z uwagi na mała średnica rzetworkina i charakterystyke strojenia budowy - ale da sie na tym posluchac.

• wszystkie glosniki beda ci grały, o ile bedzie odpowiedni sygnał, jk bedziesz sluchal mp3 to oczywiste ze bedza grały 2 dlosniki przednie i bass, chba ze wlaczysz jakas opcja w sterownikach. nie wiem czy ci to pomoze ale zainwestuj w najprostrzy SB CREATIVE LIVE! i zainstaluj KX-y - taie sterowniki do SB. bedziesz mial pelna kontrola nad sygnalemi mozliwosc dodawania efektow emulujacych 5.1 - zeby ci szstko grało

ale na mojej karcie muzycznej da sie ustawić zebym mogł grać na 5.1 i zeby wszystko było ok a co do tych T6060 to moze i takie sobie kupie No i jeszcze jedno ile by kosztowała karta muzyczna taka do creativa zeby wszystko było ok

A jaką masz płyte główną? Sprawdź czy obsługuje dźwięk 5.1. Jeśli tak to wejdź w panel sterowania >dźwięk i urządzenia audio> W ustawieniach Głośników wchodzisz w zaawansowane i zaznaczasz 5.1 i zastosuj. Wtedy cały zestaw musi działać. A ja polecam ci kupno karty dźwiękowej. Jakieś Audigy2 wystarczy.

skoro da sie to wporzadku ale, bedzie grało ale:

• creative chociazby LIVE! daje wiele mozliwosci kombinowania z sygnałe

• nieporownywalnie lepsza jakosc dzwieku za okolo 40zl na allegro - mozesz oczywiscie kupic audigy ale nie wiem po co by ci to było :lol:

• pamietak, dzwiek 5,1 bedziesz slyszal tylko ( nie liczac emulacji ) w filmach/grach ktore poziadaja/uzywają dzwieku dookolnego :slight_smile:

płyte główną mam AMD Athlon XP 2800+2.08GHz ej a moze jakieś sterowniki z neta sciagnac do karty muzycznej???

Tak, tak płytę główną AMD. Podałeś procesor a nam chodzi o płytę główną

a jak zobaczyć jaką ma sie płyte główną??

np Programem Everest. W zakładce Płyta Główna > Płyta Główna

a więc tak:

Nazwa płyty głównej Asus A7N8X v2.0 (5 PCI, 1 AGP Pro, 3 DDR DIMM)

Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface

CZY na tym sprzęcie bedą grały CREATIVE INSPIRE P5800 5.1???

PS:moj kolega mowił ze trzeba zainstalowac sterowniki inne czy coś takiego dziś sie spytam dokładnie

Na twojej płycie głownej jest karta Realtek® ALC650 6CH z wbudowanym wzmacniaczem HP czyli ma ona 6 kanałów więc spokojnie ten zestaw będzie smigał :slight_smile:

To jest już chyba… 5 jego temat o tych głośnikach… :evil: Cały czas pyta o to samo… Wszyscy mówili mu już, że na jego płycie głównej jest zintegrowana właśnie ta karta Realtek, którą podałeś… Głośniki będą działać, ale to do niego jakość nie dociera…