Creative Inspire T6060 CZY Logitech X-530 które lepsze!

Creative Inspire T6060 CZY Logitech X-530 jakie głośniki lepsze!

pomocy! Muza żeby leciała dobrze + basy dobre + do gier torszke!

POMOCY

Siema :smiley:

Sam posiadam Creative ale nie te…ale firma ogólnie lepsza od Logitech (przynajmniej dla mnie)

Te logitechy ma mój kumpel i jego zestaw 5.1 daje gorzej niż moje Creativy 2.1 :mrgreen: Polecam ci bardziej TE: Creative Inspire T6060

Pozdro :stuck_out_tongue:

Słyszałem x530 i maja ładny, czysty dźwięk, śmiem twierdzić, że ładniejszy od creativ’ów (porównywałem z zestawikiem kumpla Creative P5900). Ogólnie Logitech mają bardziej miękki bas (po prostu słychać że gra a nie dudni, jak w przypadku creative). Sam posiadam głośniczki Genius SW-HF 5.1. Miałem kupić Logi, ale uzbierałem trochę więcej kasy i mam zestawik, który bije na głowę i “logi” i “kreatiwy” :wink: (w cenie do 400 zł)

@craker9

“Te logitechy ma mój kumpel i jego zestaw 5.1 daje gorzej niż moje Creativy 2.1”

Jakbyś napisał jakie masz te 2.1 to możnaby się jakoś do tego odnieść, bo z pewnościa będzie różnica między logami x530 za ok 215 zł a np CREATIVE 2.1 I-TRIGUE L3800 za circa 480 zł.

Podsumowując, kup x530, jeżeli masz jakieś 100 zł więcej to dołóż na x540 - mają pilota na kablu (a nie na satelitce jak x530) i są solidniejsze. Natomiast jeżeli chcesz kupić coś solidnego to wspomniane wcześniej Geniusy (ale to już poważniejszy wydatek).

Mam Te głośniki są moje…

I powiem szczerze są dużo lepsze (jak dla mnie niż te Logitechy)

Jak już powtarzałem ma je mój kolega i moje “dają” lepiej… :mrgreen:

Pozdro :stuck_out_tongue:

@ enjoypoznan

Creative 5.1 G500 - masz w opisie, w takim razie nie wątpię, że “dają” lepiej.

@craker9

Może określisz co znaczy “dają lepiej”? W sensie, że grają głośniej? To żaden wyznacznik. Powiem tak: oba zestawy dają bardzo podobny dźwięk, różnica jest taka, że logi mają bardziej miękki bas a creatiwy bardziej dudniący.

Jeżeli słuchasz czegoś takiego jak tekno czy czegoś podobnego to bierz kreatiwy, jeżeli muzyki gitarowej, bluesa, reggae, rocka, metalu itd to bierz logitech.

Miałem x530 i basik w nich był miodzio. Jedyne co mnie wkurzało to to że czułe na zakłócenia są. :frowning:

Złączono Posta : 07.03.2007 (Sro) 16:20

Nie kierujcie się też tym że ma tylko 25W bo naprawdę ładnie grał. :slight_smile:

Witam!

Ja ze swojej strony mogę pochwalić T6060, bo sam takie posiadam - jedyny mankament - krótkie kable dwóch tylnych głośników - no ale zawsze można przedłużyć :slight_smile:

Jak wiadomo każdy chwali, co posiada, więc decyzja należy i tak do Ciebie :slight_smile:

ps. też miałem dylemat podczas wyboru - dokładnie takie same głośniki rozważałem - wybrałem T6060 i NIE ŻAŁUJĘ :slight_smile:

To prawda niekiedy można mieć nawet radio na tych głośnikach :mrgreen:

Dlatego polece troche droższe logitechy x540 ,w których problem zakłóceń jest rozwiąznany i grają dużo lepiej od x530,dodatkowo wygodny pilot przewodowy.Bass Logitechy mają dużo ładniejszy od creativa.

Myśle ze nie należy chwialić tego co się posiada tylko to co jest lepsze.Choć może ciężko to ocenić w tym wypadku gdyż każdemu pasuje w wypadku głośników co innego moim zdaniem creative ma lepsze wysokie tony,logitech wymiata dobrymi głośnikami bassowymi i każdy musi dobrać to co jemu pasuje

Dokładnie tak.

A co myślicie o tych głośniczkach http://allegro.pl/item176215860_rewelacja_superbas_modecom_mc_5030_5_1_gv_fa_ss.html

PORDZCIE PLZ !!

logitechy moim zdanim lepsze

Szczerze ? To mialem te i te… Ale wydaje mi sie ze creativy… Logitechy są głośniejsze… i to nawet dużo… ale jesli chodzi CI o mocny bas to żadne ;P… Oby dwa wzmacniacze wbudowane w te subki… maja niezłą moc… obecnie pod ten wzmacniacz co jest w tej tubie… mam zamocowaną tube samochodową o mocy 250 Wat. Jak widać i słycahc wszystko grzmoci . Musze nie przesadzac z podkrecaniem basu bo podwieszany sufit drży mi w przedpokoju…W necie widzialem przerobki tak samo tego logitecha… Maja spore mozliwosci. Teraz wg Ciebie to kwestia gustu… Te Creativy ktore podales maja ladny sopran bo maja osobne gwizdki wiec powinienes byc zadowolony :slight_smile: A te co podales wyzej nawet nie patrz :slight_smile: