Mam do Was pytanko! Posiadam obecnie głośniki firmy Creative, a dokładnie model P5800 5.1. Mam zamiar wymienić je na głośniki Genius’a 2.0 SP-HF1800A (cena bardzo przystępna, wahająca się w granicach 160-180zł), gdyż system 5.1 nie jest dla mnie konieczny i tu rodzi się moje pytanie: CZY WARTO?
Z tego co tak czytam w internecie to duże grono internautów bardzo chwali głośniki tej własnie firmy, nawet tutaj na forum spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na ich temat.
Dodam, że słucham muzyki R’n’B, RAP więc niskie tony są dosyć istotne nawet, gdy będę słuchał muzyki cicho (Creative’y maja z tym problem), bass ma być “soczysty” i głęboki.
Czekam na Wasze opinie (może ktoś miał styczność z obydwoma modelami, bądź Genius’ami i może coś na ich temat powiedzieć, głównie chodzi o wyżej wspomniane niskie tony oraz ich moc).
Warto dokładać 200zł do tych Microlab, czy może lepiej wziąć te Genius’y? Dużym plusem jest pilot no i zapewne dużo lepsza jakość muzyki, ale czytałem komentarze na Youtube i kilka osób pisało, że zaczęły im syczeć głośniki wysoko tonowe.