Hej Forumowicze,
Mam problem z karta Creative Soundblaster Omnia 5.1 Surround (USB) i zwracam sie do Was o pomoc, gdyz na te chwile juz rozlozylem rece.
Zakupilem powyzsza karte kilka dni temu w sklepie internetowym jako prezent swiateczny.
Chcialem sprawdzic czy wszystko dziala, zainstalowac sterowniki i sprawic komus radosc.
Podlaczylem karte pod wolne ginazdo USB w komputerze i wykrylo karte dzwiekowa jako “Glosniki USB”
Zabralem sie za instalowanie sterownikow dolaczonych na plycie.
Sterowniki zainstalowaly sie poprawnie, restart kompa, po czym wystapil problem gdy probowalem wejsc w “Control Panel”
pojawil sie komuniakt ze urzadzenie nie zostalo wykryte. Wszedlem w manager urzadzen, sprawdzilem czy karta poprawnie sie wyswietla.
Urzadzenie jest wykrywane jako “USB speakers” po kliknieciu uninstall, pojawia sie jako “Omnia Soudblaster” jednakze z wykrzyknikem, po kliknieciu zaktualizuj sterownik, process trwa chwile po czym wyswietla komunikat iz System Windows nie jest w stanie zaktualizowac sterownika z powodow technicznych, probowalem recznie zainstalowac sterownik – nie dziala. Wylaczylem w biosie zintegrowana karte dzwiekowa. Dalej to samo.
Totalnie nie mam pomyslu a format nie wchodzi w gre.
Probowalem zainstalowac karte na swoim lapku: “Asus” i tutaj wykrywa urzadzenie jako Soundblaster Omnia – nie jako USB Speakers, jednakze po zainstalowaniu najnowszych sterownikow ze strony producenta, wystepuje ten sam blad iz Panel Sterowania Creative nie znalazl urzadzenia.
Szukalem rozwizania na zagranicznych stronach, ale nikt nie ma podobnego problemu. Czyzbym byl jedyny ?
Wazne iz probowalem podlaczania pod inne wolne porty USB, fastUSB boot wylaczony. Integra wylaczona, Reinstalowalem sterowniki, safe mode nic nie daje.
Bardzo Was prosze o pomoc, tutaj chodzi o prezent na gwiazdke.
Czy ktos ma jakies pomysly ?
Kilka szczegolow ponizej na temat mojego sprzetu
Plyta glowna: MSI 970 gaming
Zasilacz 650 W XFX Bronze Plus,
Oryginalny Windows 8.1 (Home Edition 64 bit)
Na lapku ASUS (Win 10, Home Edition, 64 bit)
Jak bedzie potrzebna reszta specyfikacji rowniez podam.
Bardzo Was prosze o pomoc, mial to byc swietny prezent, a okazuje sie klapa, bede bardzo wdzieczny za kazde rozwiazanie.
Pozdrawiam serdecznie!