Creative Sound Blaster PCI 128 (Ensoniq ES1371) - no sound


(Greg9191) #1

witam,mam problem z instalacja tej karty muzycznej (Creative Sound Blaster PCI 128 (Ensoniq ES1371)).Gdy wlaczam komputer wyskakuje komunikat ze znaleziono nowy sprzet potem zaczyna sie instalacja,niestety nei posiadam plytki ze sterownikami do karty,a gdy juz sciagnalem potrzebne mi sterowniki przy instalacji wyskakuje nastepny komunikat :

Setup could not detect any Sound Blaster Audio card on your system

Plesase ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this Setup program

Setup will now exit

ale karta jest podlaczona ,,co mam zrobic?mam windowsa xp


(Seba86mu) #2

Pobierz i zainstaluj ten sterownik.

Service Pack 2 zainstalowany ?


(Greg9191) #3

tak zainstalowany,ja mam juz ten sterownik,i wlasnie ten komunikat wyskakuje ktorego tres napisalem w poprzednim poscie


(Seba86mu) #4

Pobierz i zainstaluj program EVEREST.

Otwórz program, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informacje z pozycji:

Nazwa płyty głównej

Multimedia (karta dźwiękowa)


(JNJN) #5

Weź podaj dokładnie typ karty, odczytaj bezpośrednio z karty muzycznej lub podaj dokładne dane z chipa karty.

Zmień slot PCI/ISA i próbuj instalacji.

Stery muszą być do tej karty i systemu XP.


(Greg9191) #6

asus p2l97 (2 ISA,5 PCI,1 AGP,3 DIMM)

ensoniq ES1370 audioPCI sound card /jednak 1370 a nie 1371


(Greg9191) #7

tzn?podlaczyc do innego ?


(Technik Elektro) #8

spróbuj tych :

http://members.driverguide.com/driver/d … erid=87816


(Greg9191) #9

nie mam zamiaru za to placic,poza tym nie byly testowane na xp


(Technik Elektro) #10

kiedyś ten serwis wymagał tylko rejestracji… obawiam się, że ta karta nie jest kompatybilna z win xp…


(Michal Kolatek) #11

dalej można pobierać za darmo (sam niedawno z niego pobierałem), tylko trzeba się rejestrować

http://members.driverguide.com/ums/index.php?action=r


(Greg9191) #12

ok sciagne to,kiedys informatyk robil mi kompa i bylo ok,potem mialem format i tez byl ten problem,o ktorym tu pisalem,udalo sie jakos zainstalowac sterowniki ale wszystko trzeszczalo…sprobuje tych