Siemka, mam pytanie - jak myślicie (wiecie?) - czy Crysis ruszy na maxie na takim sprzęcie jak w podpisie? Tzn. głównie chodzi mi o kartę bo o inne podzespoły to się nie martwię zbytnio!
http://www.frazpc.pl/news/17170-Wymagania_Crysis
Tu sa rekomendowane.
ale pytanie!! Oczywiście że tak!
Dzięki tzn. bałem się że skoro GTS to okrojony GTX to nie ruszy na maxie
ale po ściągnięciu nie grywalnego dema stwierdzam że jednak ruszy
pozdrawiam
Ajajaj Xed - dziwne pytania. Masz sprzęt z najwyższej półki i się pytasz?
Nie ma czegoś takiego jak Intel Core 2 Duo E6600 2x 2,4 Ghz.
Z tego co wiem, że ma dwa rdzenie to nie znaczy, że 2 razy ghz są.
A tak w ogóle to LOL - Crysis mi pójdzie i to chyba nie na najniższych ustawieniach. Kwalifikuję się tuż pod rekomendowanymi 8)
nigdy prędkość procesora nie mnoży sie razy dwa jeżeli to procesor dwurdzeniowy.
A Propo gry to ruszy Ci ona bez problemu na twoim kompie na najwyższej grafie
Dzięki za info odnośnie procka a co do gry… hmm wiecie pytam bo dotarłem do informacji z których wynika że do odpalenia Crysis na maxie używano 2 x GeForce 8800GTX, 4 GB DDR 2 i Quad Core! Ale wydaje mi się że to zwykłe ploty… mam nadzieje
Pozdrawiam
No właśnie ploty o czym świadczy to zdanie:
“Pocieszeniem może być to, iż testy nie są potwierdzone i podobnie jak w przypadku wyników wydajności układu AMD/ATI R600 mogą okazać się fałszywe.” Jako pierwsze wyniki ukazały się na stronie Chińskiej… a CryEngine 2 jak i sama gra bodajże produkowane są w Niemczech
Ja mam wielką nadzieję, że to jednak plotki ;] nie muszę chyba mówić czemu!
Np pierwsze zdjęcia proców AMD w tech 65nm były na Chińskich stronach, może jeszcze nie poprawili silnika, lub nie będą go poprawiać jak np. twórcy Ghotica czy jakoś tak 2 GB ramu ta gra pobiera bez problemu.
Gry obecnie nie mają klimatu tylko grafika i nic więcej.
@Tobi - poniekąd masz rację… rzeczywiście w dzisiejszych grach klimatu się nie da uświadczyć za bardzo bardzo możliwe również, że silnik graficzny nie przeszedł jeszcze gruntownej optymalizacji… bo jak patrzyłem na wszystkie filmy z Crysis to nie widziałem zwolnień czy przycięć, a oglądałem te filmy również w HD. Widać było włączony AA itd, więc jeśli prawdziwe były by wymagania takie jak te podane przez “grających w demo” to nie wiem jakiego sprzętu twórcy musieliby użyć do nagrania tych filmików
Chyba jakiś serwerów z kilkunastoma GB ramu, 6 prockami i podłączonym tabletem graficznym nVidii
Pozdro
Jeśli chcesz grać na full detalach, to może ci trochę ciąć. Radzę dokupić dodatkowe 3 GB RAM i procesor 4.5 Ghz.
Pzdr.
Omfg. Gdzie te czasy, kiedy wszystko chodziło na GeForce’ie 2? :shock:
Zbierałem na kompa 2 lata! Kupiłem sprzęt jeden z szybszych i nowszych, żeby chociaż raz w życiu zagrać w najnowsze produkcje na max detalach, a tu okazuje się, że może się i tak zdarzyć, że ta upragniona gra ruszy… najwyżej na min Mam nadzieję że to jednak fałszywe informacje co do tych testów dema ;] Cóż pozostaje tylko czekać na ogłoszenie oficjalne wymagań zalecanych i na samą grę
No więc nie podał, że ma procesor 4,8 GHz tylko dwa rdzenie, każdy po 2,4 GHz. :x
Wiesz… szczerze mówiąc to komputer dla grania w Crysis na full detalach jeszcze nie istnieje… :? I to jest najgorsze. Postęp techniczny nienadąża nad wymaganiami najnowszych gier. Np. taki MFS X - aby grać w niego płynnie na full detalach (statki, antylopy na pustyniach itp.) to trzeba mieć komputer, którego jescze nie ma w sprzedaży…
Kiedyś to sie grało w arkanoida i sie było zadowolnym i to wszystkim pod Dosem chodziło a teraz zeby pograc sobie w jakas gre to trzeba zmieniać cały sprzęt do czego to doszło.
Jest jedyne najrozsądniejsze wyjście - zakup konsoli. Kupujesz raz i nie martwisz się o nic…
@Szmal -to jest cytat z forum do tej gry ze stronki GRY ONLINE (tzn do Microsoft Flight Simulator X):
avner77
taaa…plynnie dzialala:)mialem demo czytalem sporo opini na fachowych portalach.Widze ze bedzie podobnie ja bylo z fs2004-bedzie chodzila na maxa z dodatkami na kompach ktore beda…za rok dwa…wiec do premiery podchodze z dystansem
Marcin737
obawiam sie ze jestes w bledzie. wszystkie ustawienia graficzne mam na ultra high + anty aliasing - cieniowanie samolotu (sa jakies bledy) + full traffic, a moj komp to Athlon X2 4200+, 1GB DDR2, GF7900GS. i wszystko chodzi bardzo plynnie
Także jak widać nie jest tak źle
A co do konsolki to dobra inwestycja ale z drugiej strony przyzwyczaiłem się za bardzo do kompa, zresztą na PS3 i tak mnie nie stać ani na Xbox 360
DANE OPUBLIKOWANE W SERWISIE CRYSIS ONLINE:
“Według serwisu Crysis Online, wyniki testów przedstawione przez Hardspell są fałszywe, jako argument podaje się brak wsparcia kart Ageia PhysX przez Crysis, która zastosowana i ponoć wykorzystywana była podczas testów.”