Crysis i Vista = Zacinanie się reklam :(


(Mrylec) #1

Zacznijmy od tego jaki mam sprzęt:

AND Athlon 64 3200+

Kingston DDR2 2GB 667Mhz

Leadtek Winfast GeForce 7600GT DDR3 256MB

Windows Vista Ultimate SP1 PL

No i mój problem polega na tym że przy włączeniu gry strasznie zacinają się reklamy, te chyba 5 reklam włącza się jakieś 15 (strasznie klatkują) no i do tego dźwięk, również strasznie klatkuje i szumi przez cały czas gry, w ogóle nic nie słychać.Ale gdy reklamy się kończą to włącza się menu, i tu się zdziwiłem bo w menu wszystko jest ok :o Wszedłem w ustawienia, sprawdziłem grafikę. Wszystko było na minimalnych ustawieniach, tak samo jak dźwięk. Z dźwiękiem próbowałem wszystkiego i nic nie pomogło...;/ Gry nawet nie próbowałem włączać, bo włączył się filmik i strasznie klatkował, więc natychmiast zresetowałem komputer... ;/

Dodam że zainstalowałem najnowszego path'a 1.2 i do tego poprawkę 1.2.1. Zainstalowałem również najnowsze sterowniki ze stronki nV... ;/


(Digital) #2

A kodeki do filmów wgrane? Może to że nie ma wgranego programu QuickTime.


(Sebastianchrzan) #3

gra orginal?


(Baldys15) #4

hahah kodeki do filmow :D:D:


(Mrylec) #5

baldys16 to jest akurat najprawdopodobniej, to że gra się zacina... :slight_smile:

Kodeki mam wgrane: K-Lite Codec pack najnowsza wersja. A to trzeba mieć do tego QuickTime? Bo kodeków QuickTime nie mam wgranych... :slight_smile:

Tak gra oryginał :slight_smile:


(Mrylec) #6

Zainstalowałem QuickTime i nic to nie dało... :frowning:

Co ja mam zrobić żeby wreszcie ta gra chodziła... :frowning:


(Baldys15) #7

moze sprobuj odinstalowac i przeczyscic rejestr ccleanerem i regseekerem(w pierwszym polu tego programu wpisz nazwe gry i daj szukaj wszedzie o skasuj wpisy) i zainstaluj ponownie


(Mrylec) #8

Próbowałem, i nic nie pomogło :frowning:

Może to wina DX10, bo moja grafika nie obsługuje DX10 tylko DX9, a Vista ma DX10? Może to od tego zależy?


(Baldys15) #9

no to moze zainstaluj Dx 9,albo odinstaluj viste i zainstaluj Xp i DX 9 i wtedy powinno pojsc :slight_smile:


(Mrylec) #10

:open_mouth: A da się na Viście która ma DX10 zainstalować DX9? :?

Zaraz spróbuje zainstalować DX9, ale szczerze w to wątpie...;/

A z XP'ekiem na razie nie będę kombinował. Ta vista ma dopiero 5 dni, chciałbym trochę na niej posiedzieć :slight_smile:

A taka zmiana systemu co chwile to mnie wykańcza.... :frowning:


(Mrylec) #11

Powiem wam że jest to cholernie dziwaczne!

Ku mojemu zdziwieniu DX9 się zainstalował :o

Potem spróbowałem DX9 web installer i znalazł jakieś 5mb do pobrania :slight_smile: Wpadłem jeszcze na pomysł żeby zainstalować Visual Basic Runtimes 6.0 SP5. Kiedy zainstalowałem włączyłem Crysis'a. Trochę to pomogło, bo reklamy przyśpieszyły ale nadal klatkowały i dźwięk dalej się sypał. Uruchomiłem ponownie kompa (tak dla pewności :wink: ) i włączyłem Crysis'a, i znowu reklamy zaczęły się zacinać !!


(Baldys15) #12

chlopie,troche slaby sprzet na crysisa:

AND Athlon 64 3200+

Kingston DDR2 2GB 667Mhz

Leadtek Winfast GeForce 7600GT DDR3 256MB

Windows Vista Ultimate SP1 PL

nic dziwnego,ze sie tnie na taj grafice i procku.....


(Binio21a) #13

Miałem ten sam problem, chyba się procek nie wyrabia, bo u mnie podczas włączania crysisa jest na 100% ale mogłem go uruchomić dopiero po wyłączeniu av (wyłączenie opcji "skanuj gdy odczytywane") i firewalla. Spróbuj to zrobić.

P.S. Za słaby sprzęt na crysisa :slight_smile:


(johny b) #14

ekhem... Ja mam athlona 3000+, 1,5gb ramu, hd2600 xt i mi jakoś crysis się nie wiechał na reklamach... I nawet dało się grać :smiley:


(Mrylec) #15

No tak, niech wam będzie że za słaby sprzęt. Ale jak już pisałem że kiedy mi się w miarę nie przycinały reklamy to włączyłem grę i wszystko było ok! W ustawieniach grafiki wszystko było na minimalnych wymaganiach i gra chodziła pięknie, tylko ją szybko wyłączyłem, bo chciałem jeszcze coś z tymi reklamami zrobić :slight_smile:

Mushkin gdzie mam to wyłączyć "skanuj gdy odczytywane". Mam antyvira NOD32. Firewall od Visty jest wyłączony, może mam wyłączyć całkowicie NOD'a?

Ale wy mówicie że mam za słaby sprzęt. To jak wytłumaczycie to że gram w Assassin's Creed na średnich wymaganiach? :?

A jeżeli chodzi o procka, to na XP miałem sterowniki do niego o nazwie "AMD Athlon 64 Processor Driver v1.3.2" A na Viście tego nie mam, bo nie znalazłem tych sterów na Viste ;/ Te sterowniki ponoć obniżają grzanie się procka, myślicie że to od nich zależy?


(Binio21a) #16

Spróbuj całkiem wyłączyć noda, na czas grania, ale nie wiem czy to pomoże (u mnie pomogła odpowiednia konfiguracja aviry). :slight_smile:


(Mrylec) #17

OK. Zaraz spróbuje :slight_smile:

Edit:

Niestety nic nie dało, ale tak jak wcześniej wspomniałem, może to wina tych sterowników do procka?