Ostatnio ściągnąłem sobie DX 10 dla xp (jakaś beta cośtam) i zainstalowalem Crysis’a. Oczywiście chcę grać na very high ale jednak i tak nie były te opcje aktywowane. Wiem ze można pobrac jakiś plik który aktywuje mi te opcje na Win XP. Dacie linki??
Nie ma takiego czegoś jak DX10 DLA XP!
Są tylko nielegalne imitacje
a czy ja sie ciebie o to pytam? chce wiedziec jak na xp odpalic crysis na very high
no a ten patch to umożliwia?
Optimizations and Stability
*Corrected a number of memory leaks with FSAA modes.
*Optimized Object Motion Blur for DX10 Very High Spec
*Destroying objects will now properly remove their decals from the world under DX10.
*Fixed a number of memory leaks with some procedural vegetation and destroyable objects physicalization.
*Fixed issue in windowed mode where the map or weapon attachment UI cursor can leave the game window.
*Fixed potential server exploit that could cause servers to crash
*Fixed crash with AI triangulation in the editor
Aby grać na XP w Crysis w very high musisz znaleźć folder CVarGroups (jest bodajże w folderze z grą => game => config).
Tam masz domyślne wartości ustawień grafiki i fizyki. Wystarczy, że zamienisz wartości spod 3 na te które są u samej góry. Pliki otwierasz notatnikiem. Uruchamiasz grę na high i powinno działać. Przez wszelkimi zmianami zrób kopię folderu CVarGroups.
ok dzięki
– Dodane 14.03.2009 (So) 0:00 –
a czy Crysis do działania na very high potrzebuhe Visty+DX10 czy samego DX 10?
Wiesz, że nie potrzebuje ani Visty ani DX10 żeby na very high działał (to taki “chłyt” marketingowy). Jednak podobno jest różnica w wyglądzie na DX10, ale ponoć niewielka.
Darmowy patch 1.2 znajdziesz tu
wlasnie gram na very high (ustawione na high ale idzie na very) i musze powiedziec ze wcale nie jestem zachwycony, roznica miedzy dx10 a 9 jest dosc znaczna (jak dla mnie)
– Dodane 27.03.2009 (Pt) 23:27 –
Dla tych wszystkich mówiących że DX10 dla XP to podróba: W Crysis’ie wystarczy zamienić nazwami 2 pliki .dll i utworzyć skrót na pulpicie do crysis.exe dopisując na końcu (w polu element docelowy) _-DX10 , gdzie _ oznacza spację, jeśli nie działa można bez myślnika przed “D”. Trzeba tylko mieć DX10 dla XP. Cała filozofia. Pykam w Crysis’a na very high bez jakichkolwiek zmian w plikach config itp., z poziomu menu te opcje są po prostu dostępne. Co więcej, jest nieznaczna różnica (dla mnie) pomiędzy tym sposobem a grzebaniem w config-ach.
No i co teraz??