Mam problem o tuż pobrałem steam zainstalowałem go i uruchamiłem wyskakuje aktualizacja pobierze sie kilka mb i wyskakuje bląd “Steam needs to be online to update Please confirm your network connection and try again” pomóżcie nie wiem co zrobić
A jak z jakością Twojego łącza internetowego? Nie jest przypadkiem tak, że co jakiś czas łączność z siecią jest zrywana? Komunikat o czymś takim by właśnie świadczył.
mam pewność zerwał mi moze ze 2 razy, aktualizacje próbowałem robić z 7 razy, tak z tej strony pobieralem steam
– Dodane 23.02.2013 (So) 13:15 –
Mój kumpel wygrzebal cos takiego :
Dziękujemy za skontaktowanie Steam Support.
Proszę opuścić Steam i przejdź do folderu o nazwie C: \ Program Files \ Steam \ (jest to domyślna lokalizacja instalacji Steam - jeśli ustawisz inny katalog instalacji, trzeba będzie przejść do niego).
Usuń wszystkie pliki w tym folderze, z wyjątkiem:
\ SteamApps \ \ userdata \ i foldery
Steam.exe (plik ten znajduje się na liście aplikacji i wyposażony jest w czarno-białe logo uyciem pary)
Uruchom ponownie komputer.
Następnie uruchom Steam.exe z folderu instalacji Steam, a nie ze skrótu wcześniej.
Parą uruchomiony ponownie przetestować oryginalny problem.
Generalnie usuwasz wszystko, oprócz pliku steam.exe oraz katalogu Steamapps. Dzięki temu usuwane są pliki, które podczas przerwanego połączenia mogły zostać uszkodzone i powodowały błędy. Po tym pliki pobierane są na czysto.