witam,
powiedzcie czym roznia sie te wersje, czy source zawiera normalnego cs’a czy jest to cos innego?
czy na obu jest duzo serwerow?
witam,
powiedzcie czym roznia sie te wersje, czy source zawiera normalnego cs’a czy jest to cos innego?
czy na obu jest duzo serwerow?
Counter Strike Source nie zawiera dodatkowo cs 1.6 (jeśli o to ci chodzi). Jest to lepsza gra od cs’a gdyż ma znacznie lepszą grafikę. Jeśli chodzi o serwery to nie musisz się martwić, ponieważ jest mnóstwo. Podejrzewam, ze na pewno więcej niż w 1.6.
Są to gry ogólnie podobne do siebie, lecz Source ma wiele poprawek, które czynią tę grę znacznie lepszą. |POLECAM JĄ|
Przedewszystkim CS Source jest oparty o uznany silnik Source, na którym bazuje 2 część znakomitej gry Half-Life. Posiada min. efekt szmacianej lalki itp. Jest inna fizyka gry w stosunku do CS 1.6, modele są ładniejsze itd, itp
serwerów do 1.6 jest więcej niż do source. zresztą i tak wychodzi tego ponad 2-3 tysiące lub więcej:)
Gra zależy od upodobań gracza. Source jest wersja postawiona na grafikę. 1.6 na grywalność. Najlepiej pograj w obie wersje u znajomych i sam wybierz.
to znaczy sie cs source ma inny engine?
Tak. CS: Source ma engine z Half-Life 2, a CS 1.6 ma engine z Half-Life 1 (starszy).
więc jak widze zdania sa podzielone.
wiec source ma ładniejszą grafike i nowszy engine.
a jak sie ma to do tego kto wiecej gra w source czy 1.6?
Dla mnie na przykład lepszy jest 1.6. Niby gorsza grafika, ale lepsza grywalność. W takim CS:S celujesz 1m od gościa w ‘rypniesz’ headshota (ponoć to jest realistyczne), a w 1.6 tam gdzie celujesz to leci kula ;). Ale wiadomo, ile ludzi tyle zdań. Zagraj w obydwie (nawet na non, żeby nie tracić kasy) i wybierz odpowiednią ;). Noi oczywiście zależy to także od tego, jakiego kompa posiadasz.
To chyba tyle
Jeśli chcesz znać moje zdanie to 1,6 dużo bardziej mnie wciągnoł mimo brzydkiej grafy. Source ma DUŻO lepszą grafikę ale brakuje tego czegoś co przyciągneło mnie do 1,6.
PS na moim kompie w css fps nie przekraczają 40 na wysokich niskich detalach ale na wysokich nie zauwarzam znacznego ich spadku.
a jaki najlepiej ustawić fps w cs 1.6???
Jak ustawic fps … mozesz miec fps’y … wpisz sobie fps_max 100
Koledze chodziło chyba jak włączyć pokazywanie FPS więc wpisuje się w consoli (pod ~) net_graph 3
mi chodzi o to jaki jest najlepszy przedzial fps tak aby gralo sie najlepiej!
Source ma lespzą grafike co nie znaczy że jest grywalniejszy , mam CS:S od roku i gram w niego raz na ruski rok. Jak masz tak ponad 60 fps to gra sie płynnie.
koolzoli ja mam 70 i jest OK …
czyli spokojnie od 60 można graĆ…