Może to być spowodowane humorami Windows 10. I niektórym działa dobrze, niektórym nie. To samo z innymi rzeczami. Ale prawdopodobne są zakłócenia internetu również. I w pierwszej kolejności, jeżeli masz W10 to wyłączone udostępnianie aktualizacji systemu z wielu miejsc oraz od Creators Update opcja w zakładce dvr w ustawienia systemowe wyłącz transmitowanie (to u mnie np wpływało negatywnie). A potem jeszcze zdiagnozować internet, czy no właśnie, nie ma zakłóceń.
Internet nie ma zakłóceń . Podasz może krok po kroku gdzie mam wejść i co wyłączyć ?Dzięki
P.S Xbox DVR z gry mam wyłączone
więc jest jakiś sposób na te spadki fps ?
Ustawienia (zębatka) , zakładka gry xbox dvr (tak jakoś się nazywa) i tam wyłącz transmitowanie. Następne ustawienia aktualizacje, opcje zaawansowane i niżej zaawansowane udostępnianie czy jakoś tak i masz zrobić wyłącz. I przepraszam, że tak na sucho, ale jestem poza domem i nie mam swojego PC przy sobie.
P.S. Uniwersalnego sposobu na razie nie ma przez specyficzność Windows 10.
Tak, zaznaczone instalacja aktualizacji dla innych produktów ms (to aktualizacja między innymi office), zaznaczona opcja coś tam z logowaniem, ta trzecia. Odznaczone opóźnianie funkcji. Oraz wybierz sposób dostarczania aktualizacji i tam wyłącz.
A NVidia panel powinna mieć domyślne. Chyba wtedy było pod kontrolą aplikacji.
Kurczę nadal są lagi przy strzelaniu w sensie spadki fps a parametr startowy na stałe fps mam
A próbowałeś jeszcze przeinstalować cs-a ? Czasami to pomaga.
Właśnie Kilka dni temu miałem problem z wyszukiwaniem , reinstalowałem steam i csa . Ale przed tym też to było i nadal jest czyli tak próbowałem ,ale bezskutecznie . Szukałem wczoraj i znalazłem coś takiego “Wyłącz parkowanie rdzeni w rejestrze” tylko u mnie problem w tym ,że nie wiem jak to zrobić . Niby tej osobie to pomogło bo był poradnik ale jest błąd 404 czyli strona usunięta . Może ty wiesz jak to zrobić i jak znajdziesz chwilkę to napiszesz mi jak to zrobić .
Pozdrawiam
Wystarczyło tylko wpisać frazę o tym. Spróbuj :
http://procesor.pl/news/jak-wylaczyc-parkowanie-rdzeni-w-procesorach-wielordzeniowych
Ale od razu ostrzegam. MS nie dał tej opcji po to, aby wpłynęła na lepsze osiągi Windowsa. Tylko dla testów, aby zablokować konkretną ilość rdzeni i sprawdzać w testach diagnostycznych czy nie ma problemów. Normalnie może mieć negatywny wpływ na pracę. Domyślnie Windows sam odpala odpowiednio na rdzeniach i lepiej tego nie ruszać.
zastosuje się do twojej rady . Trudno najwyżej będę musiał z tym grać.
Domyślnie ma być odhaczone czyli wyłączone tzw. Liczba procesorów. Więc w msconfig sprawdź ewentualnie odznacz liczba procesorów i ilość pamięci.
Tu fajny artykuł o mitach :
dziwne bo nadal to mam ;(
Hmmm… Ja mam Windows 10 1703, włączone trzy te opcje w cs go (co pod żadnym pozorem nie dotykać), kartę gts450 oraz domyślne ustawienia w panelu sterowania nvidii, rozdzielczość 1920x1080 i zoptymalizowany przez GF Experience i jakoś mam mniej problemów, ale fps stabilne, ale 60. I działa. Może nie aż tak graficznie, ale płynnie. I mi starcza.
Może coś wam psuje aktualizacja z wersji na wersje (1607 - 1703).
Autor ma starszą wersję 10 tak mi się wydaje. TH 1 było u mnie ok. A od TH2 przez całe RS 1 się coś psuło. Dopiero CU (1703) działa i odpukać na razie zero problemów.
przyjrzałem się temu dokładniej i zauważyłem ,że ścinki są tylko po pierwszym strzale po wejściu na mapę .Temat do zamknięcia bo nie przeszkadza to w grze. wystarczy ,że oddam pocisk na rozgrzewce ,ale dzięki za pomoc .Pozdrawiam