[CSS] Div a w nim obrazki


(Inek125) #1

Mam kilkanaście obrazków w div'e. Każdy z nich ma określony styl np."position: absolute; top: 128px; left: 375px;" następny obrazek ma taki styl "position: absolute; top: 128px; left: 399px;" Jaki css trzeba ustawić dla div'a by obrazki były ustawione w taki sposób jak chcę. Wydaje mi się to proste ale nie wyświetla mi poprawnie tych obrazków.


(system) #2

Pokaż jak to wygląda na stronie i co chcesz uzyskać. Ja np. użyłem do tego ul/li www.tapety.pomorze.pl .


(Inek125) #3

Niestety nie mogę użyć ul/li bo styl obrazka jest pobierany z bazy danych w petli forEach

[/code]

(system) #4

Szczerze mówiąc to mało rozumiem z tego kodu…chyba używasz obcego mi języka. Też używam pętli a ścieżki pobieram z bazy na dwóch podstronach.


(Inek125) #5

chodzi tu mniej więcej o to że pobieram z bazy styl obrazków i wrzucam do diva

jest ich bardzo dużo
chce by w tym divie były pozycjonowane zależnie od podanego stylu obrazka


(system) #6

Jak chcesz pozycjonować obrazki to użyj

position: relative;

Ja użyłem na swojej stronie jak zauważyłeś float. Ogólnie position: absolute powoduje sporo problemów gdy jest nieumiejętnie użyte.