Na początku zaznaczam, że nie chodzi mi o sam fixed. Chcę uzyskać taki efekt jak na stronie głównej dobrych programów. Mam znacznik nav odsunięty 100px od góry i teraz chcę żeby menu “przykleiło” się do krawędzi wyszukiwarki, ale dopiero jak zjedzie się te 100px w dół (podczas przesuwania przez te 100px nav ma zostać na miejscu). Jak to zrobić? Szukałem w google, ale wszędzie było same fixed.
A tu w CSS (wybaczcie kawałek pisany ciągiem, ale kopiowałem to z jakiegoś szablonu, gdzie ktoś dla uprzykrzenia życia pisał wszystko ciągiem). Z tego poradnika co podałeś wkleiłem JS w head i kod CSS do mojego. Niestety nie zadziałało.
Próbowałe i nie działa, ale pewnie robie coś źle, bo oprócz HTML i CSS reszta to dla mnie czarna magia.
Szczerze to html i css też dla ciebie jeszcze zbyt jasne nie jest.
Po pierwsze powinieneś uporządkować to co już masz. Straszny bałagan tu widzę. Jak znam życie to 2/3 kodu tutaj wrzuconego jest zbędne.
A teraz do meritum jeśli próbowałeś porady z pierwszego linka i
prawidłowo podpiąłeś bibliotekę js i wpąłeś skrypt (możesz skopiować z kodu strony demo,
dodałeś klasę f-nav odpowiedzialną za przypięcie menu po obniżeniu scrolla o 136 pixeli (wartość z przykładu)
i ci nie działa to winna leży w “sile” reguł css’a. Sprawdzając w inspect tool’u możesz zauważyć że style z klasy f-nav są nadpisane przez style dla id nav-container.