[CSS] Logo przyklejone do górnej belki przeglądarki


(Liberator) #1

Witam, mam pewien problem. Mianowicie postanowiłem, aby na mojej stronie ponad logiem nie było wolnej przestrzeni, tylko było połączone z górną belką przeglądarki. O ile w Firefoxie i Operze nie jest to problem (użyłem ujemnej wartości w margin-top) to problem jest w IE. Czy zna ktoś sprawdzony sposób jak sobie z tym poradzić? I czy jest lepszy sposób niż używanie ujemnej wartości w margin-top?


(system) #2

Bez kodu to ciężko coś powiedzieć...na początek wyzeruj domyślne marginesy

* { margin: 0; padding: 0; }

Wstaw to na początku arkusza stylów.


(Liberator) #3

Super, wielkie dzięki, o to chodziło z tym że ja użyłem

* { margin-top: 0; padding: 0; }

bo wklejony przez Ciebie kod w firefoxie powodował, że strona była przyklejona do lewej krawędzi ekranu.


(system) #4

Przyklejał bo nie użyłeś wyśrodkowania poprawnego strony http://www.puma.pomorze.pl/porady.php#p02


(Liberator) #5

Moja strona jest oparta na wycentrowanym układzie tabel i skoro teraz jest poprawnie to chyba nie będę przepisywał całości :slight_smile: I działa dobrze w różnych rozdzielczościach. Ale dzięki, przydatny link, widzę tam sporo ciekawych rzeczy :slight_smile:


(Methylz) #6

http://osiolki.net/tabelki


(Blotny) #7

ehh Liberator , to spróbuj dać kod na początku, a potem swój. Prawidłowa przeglądarka powinna wyświetlać to, co w CSS jest zdeklarowane na końcu.


(Liberator) #8

Hej, ludziska, ale problem już rozwiązany, wszystko pięknie śmiga :slight_smile: