[CSS] Problem z ustawieniem styli obrazka


(Realmadryt27) #1

Witam,

Mam problem jakie ustawienia css muszę stworzyć aby dodać button w drugiej kolumnie tak jak widać na screenie ?

Proszę o pomoc.

Screen : http://transportbogusz.pl/screen.jpg

Adres www : http://transportbogusz.pl


(jacko1998) #2

Chcesz zrobić buttony do tych linków na dole po prawej ? bo nie wiem.


(Realmadryt27) #3

Chcę aby ktoś mi pomógł z ustawieniami css’a aby w danym miejscu wyświetlała się grafika. Czy teraz trochę rozjaśniłem sprawę ?


(szwabek998) #4
.imgclass {

position: absolute;

left: 80%;

top: 5%;

}

Aby obrazek się wyświetlał w tamtym miejscu powinno wystarczyć, pozmieniaj wartości procentów na mniejsze lub większe jeżeli będzie za wysoko za daleko za nisko etc. I pamiętaj aby umieścić w tym szarym div’ie :slight_smile:


(Gerard Zurek) #5

A nie przypadkiem:

.imgclass {

position: absolute;

margin-left: 80%;

margin-top: 5%;

}

EDIT: Jak nie działa, to wrzuć obrazek w dowolnym miejscu.

Sprawdzę w przeglądarce, poprzesuwam i dam ci lepszy kod… :wink:


(jacko1998) #6

Drogi kolego, przy jakim kolwiek pozycjonowaniu, obojętnie czy to będzie relative czy absolute używamy to p, left , right i bottom bez marginesów.


(szwabek998) #7

Specjalistą nie jestem ale przyznam Ci rację.

Pomógł mój css czy nie?


(Dimatheus) #8

spolprog , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus


(jacko1998) #9

Zwróciłem uwagę Hookz -owi, ponieważ źle Cię poprawił :wink: A ten kod css na pewno działa.


(Realmadryt27) #10

@ szwabek998 Dziękuję bardzo za pomoc jak i wszystkim zainteresowanym

@ Dimatheus Czy teraz temat jest dobrze zatytuowany ?


(Dimatheus) #11

Hej,

Tak, jest jak najbardziej OK. :wink: Dziękuję!

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Gerard Zurek) #12

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem …

Często używałem w pracach margin- i jakoś tak napisałem…

Mój błąd…