[CSS] przesunięty div po includowaniu pliku


(kostek135) #1

";


(M@ster) #2

U mnie obie wersje wyglądają piksel w piksel tak samo. Sprawdziłem w FF i IE7.


(Sitemaster) #3

u mnie strona nie wchodzi, zgłasza się strona hostingu.

Co do kodu, to radził bym zamienić cudzysłowie z apostrofami


(_chris_) #4

Witaj,

w pliku header.php jest: id='header'

w pliku style.css jest: #HEADER

różne nazwy, wielkość liter powinna być taka sama.


(kostek135) #5

Póki co administrator hostingu grzebie coś na serwerze, więc sprawdzę to później. Niemniej dzięki za odpowiedzi jakby co, wy-edytuje tego posta i powiem czy coś pomogło, ewentualnie zamieszczę screeny żeby pokazać co i jak.

[EDIT]

Wygląda to mniej więcej tak, przy kodzie jaki pokazałem, zmiana HEADER na header nie wnosi żadnego rezultatu. Powstaje jakby margin-top, co jest dla mnie absolutną bzdurą, bo tylko includuje plik header.php do index.php.

M@ster jakiej wersji ff używasz, bo na ie7 możliwe, że się dobrze wyświetla, ale jak widzisz wyczyściłem pamięć podręczna, a mam takie "kwiatki" na ff 3.5.2.

[EDIT 2]

Dodatkowo ustawiając position:absolute dla górnego lewego rogu można na siłę go "podciągnąć", ale zastanawia mnie skąd robi się ten margines po includowaniu?


(Sitemaster) #6