Kolega chce aby mu złożyć CV mam fajny szablon (jakiś stary z Worda) i chcę go lekko podrasować tak aby daty (szkoła, doświadczenie) były po lewej stronie, text szkoła i stanowiska po prawej stronie. Szablon jest do tego celu zbudowany taki układ posiada, ale jak popatrzycie na zrzut foto to daty nie pokrywają się w jednej linii z tekstem po prawej stronie. Siłą rzeczy ustawiłbym to ręcznie, ale jak kiedyś przyjdzie coś zmienić to znów trzeba będzie się męczyć. Także lepiej byłoby aby sam Word wszystko ustawiał tak jak trzeba. Tylko nie wiem jak go do tego zmusić, że np. enter z lewej strony równa się linii enter z prawej strony. Jak teraz daje np. enter to pozycje z lewej nie ustawiają się na równo z pozycji po prawej.
Mam Word 2013, może ktoś rzuci okiem na plik szablonu i może nakieruje mnie co tu trzeba pozmieniać aby to się jakoś ze sobą spasowało.
Może jest tabelka bez widocznych obramowań, daty są inną mniejszą czcionką z dociągnięciem do dolnej krawędzi?
PS “Kolega chce aby mu złożyć CV” - na rozmowę też ktoś za kolegę pójdzie? Niech kolega sobie sam napisze CV - to też jest część kwalifikacji, że potrafi zapisać w edytorze tekstu dwie strony papieru.
Zamyka. Złożyłem sam na nowo wszystko. Teraz ładnie i schludnie się prezentuje CV.
Odpowiadam: PS “Kolega chce aby mu złożyć CV” - na rozmowę też ktoś za kolegę pójdzie? Niech kolega sobie sam napisze CV - to też jest część kwalifikacji, że potrafi zapisać w edytorze tekstu dwie strony papieru.
Wiesz, czym się różni kolega, przyjaciel od znajomego. Że prawdziwych przyjaciół można policzyć na jednej ręce. Jak ja coś potrzebowałem to kumpel mi nie odmawiał. Druga sprawa CV było już kiedyś zrobione, ale czas robi swoje to, co kiedyś wydawało nam się dobre okazuje, się, że teraz lepiej byłoby poprawić, aby dane się ładnie i spójnie prezentowały. Widziałem CV wielu ludzi, nawet takich, co to się zwią fachowcami, wszędzie byli wszystko widzieli na wszystkim się znają. CV dużo mówi o ludziach. Jak chcesz zatrudnić kogoś kreatywnego, poukładanego, a ten ktoś przynosi Ci CV napisane w notatniku to znak, ze ta osoba raczej kreatywne nie jest. To tak jak z wyglądem. Mówi się nie ma ludzi brzydkich i to jest prawda są tylko zaniedbani. Jak Cię widzą tak Cię piszą. Dlatego ważne jest dobrze się zaprezentować i umieć się dobrze sprzedać. Jak zrobisz słabe wrażenie to zapewne Cię odrzucą. Dlatego trzeba umieć wypłynąć ze sterty wielu innych podobnych CV.
Taka moja rada, jeżeli jeszcze nie wydrukowałeś, to ładnie prezentują się CV z delikatnymi akcentami kolorystycznymi np. ciemny niebieski/ciemny czerwony. Możesz dodać w celu oddzielenia poszczególnych sekcji (np. wykształcenie od doświadczenia), czy podkreślenia nazw stanowisk.
Osobiście nie lubię pstrokacizny, wolę minimalizm i przejrzystość.
WrednaWredotka często proste problemy wyprowadzają ludzi z równowagi i są przyczyną konfliktów międzyludzkich, bo ludzie nie potrafią rozwiązywać nawet prostych problemów. Co dopiero jak przyjdzie rozwiązać naprawdę duży problem.
Twój login mówi wiele o Tobie. Także domyślam się, że jesteś typową osobą, która na wszystkim się zna wszystko wie, dużo gada i zapewne tylko podnosi ciśnienie ludziom wkoło, chociaż wątpię, ze Ty gdzieś w ogóle pracujesz no, ale cóż jak życie Cię zmusi to pewnie zaczniesz szukać pracy tylko zastanawiam się, co sobie wpiszesz do CV. Pewnie administrator największego forum w Polsce. Tylko, jaki zakres obowiązków sobie wpiszesz?
Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie brałem udział w międzynarodowych dużych projektach, więc mam, co wpisywać, aby zbudować CV na jedną stronę z konkretami, a to:
Już nie wystarczy, aby się zmieściło.
A Ty zastanów się, kim jesteś i co osiągnąłeś/aś oprócz tego, że wydaje Ci się, że jesteś jedyna i wyjątkowa.
Bo ja swoją pracą i swoją wiedzą w przeciwieństwie do Ciebie służę ludziom i mam czym się pochwalić nie tylko w CV.