Cyfrowy polsat i tuner TV DVB-T PHILIPS chipset SAA7134

witam kupiłem dziś na alegro ten tuner na czipsecie philipsa.producent pisze że polsat i cyfre można odbierać rewelacyjnie.ja mam problem bo nie doczytałem że to tuner laptopowy.czy ktoś wie jak go podłączyć pod stacjonarnego kompa?pomocy plis.

Hej,

Spokojnie. Gorzej by było, gdybyś potrzebował do laptopa, a kupił do stacjonarnego. Ogólnie tunery te - w wersji do komputera stacjonarnego i mobilnego - różnią się interfejsem; pierwszy jest na PCI, a drugi na USB - więc ten ostatni możesz podłączyć zarówno do komputera stacjonarnego, jak i do laptopa poprzez port USB.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Tak podłączysz go do stacjonarnego przez USB.

Inna historia że ktoś cie nabrał bo kupiłeś tuner DVB-T, więc ani Cyfrowego Polsatu ani Cyfry nie odbierzesz.

Hej,

Dopiero dzisiaj przeglądając Allegro trafiłem na tunery z chipsetem Philipsa ze złączem PCMCIA, w które komputery stacjonarne nie są wyposażone. Dlatego najlepiej byłoby, gdybyś podał link do aukcji, na której dokonałeś zakupu?? Dzięki temu będzie można stwierdzić, czy faktycznie podłączysz go do komputera stacjonarnego i czy jest to tiuner hybrydowy - taki, który umożliwi odbiór także Cyfrowego Polsatu…

Pozdrawiam,

Dimatheus