Cyfrowy Polsat vs Cyfra +

Witam

Mam zamiar wziąć CP lub C+. Jaki byście wybrali taki najkozystniejszy pakiet? Co się bardziej opłaca? Ja wybrałam narazie w CP pakiet Familijny+Relax Mix Film to na miecha wychodzi 67,80.

Problem jest też w rodzaju dekodera. Posiadam telewizor HD. Dekodery dostepne w CP to "dekoder cyfrowy"cena 79.00, "dekoder cyfrowy + dysk 160 GB możliwość nagrywania filmów cena 199.00, "dekoder HD ******* odbiór programów ale brak nagrywania filmów cena 199.00

Nie wiem jak jest w C+.

Wiem ze te pytania są na forum, ale zdania są podzielone…

1. Do CP podłączyć 2 telewizor (co zakupić)

2. Odbiór w komputerze ( co kupić)

weś N telewizje i po kłopocie.POLSAT sie ****** nie polecam

W żadnej tv satelitarnej legalnie nie podłączysz jej do 2 telewizorów tak aby na każdym móc oglądać co innego ;] nielegalnie da sie w cyfrze+ ale są to dość duże dodatkowe koszty… dekoder cyfrowy plus sprzet do dzielenia itp… ;]

Apropo tego super odbioru to będzie on taki jedynie na kanałach HD które jak narazie można policzyć na palcach jednej ręki ;D reszta to tandetne SD które zawsze będzie wyglądać kiepsko na telewizorach lcd itp…

Ja ze swojej strony polecił bym ci jeszcze spojrzenie na oferte tv “n” ;] http://www.n.pl ;] pełen pakiet za 80zł ;] dekoder za free.

A jak weżmiesz recordera to masz opcje nagrywania plus opcje stopowania telewizji itp… ;D

--------edit ;] to był cytat :stuck_out_tongue: poprawione ;]

No widzę abonament 80 zł + dekoder HD wart 449 za darmo w promocji. PAkiety są też korzystne… moze jeszcze jakiś argument

Cyfra+ zakosiła najlepsze co dla mnie czyli NBA oraz NHL, po podliczeniu pakietu podstawowego+sport-znizka wyszłoby do płacenia 50 zeta

n ma chyba mniej programów niż CP

n- cena 80

CP- ok.70

tak, ale mniej, nie znaczy, że są gorsze… wręcz odwrotnie moim zdaniem

Jam C+ ale jak się skończy umowa od razu skok do ‘N’ bo mają lepszą ofertę n-box recorder i usługę VOD !!

n jest nie opłacalne jak nie zależy ci na jakimś programie nie dost w Polsacie to polecam pakiet familijny

mnie najbardzie wkurzyło to, że nie mozna wyłączyć tej usługi VOD. Mi to akurat nie jest potrzebne a trzeba płacić 40 zł !!

W Cyfrowym Polsacie jest tez dekoder z nagrywaniem…

Jeszcze jakby był pełny pakiet Canal+ w ofercie N to byłby bezkonkurencyjny :mrgreen:

To prawda że w N-ce nie ma POLSATU ?

Nikt ci nie każe w N brać pełnego pakietu! Bez przesady, ja mam za 48 złotych wszystko co mi potrzeba - sport, kultura nauka świat i film. Możesz też wziąć za 449zł Recorder i nikt cię do VODu nie przymusi, to dotyczy jedynie promocji. Jeżeli włączysz VOD(poza promocjami), to możesz go sobie zawsze wyłączyć.

Prawdą jest, że nie ma tam Polsatu, ale uwierz mi, TVNy Polsat eliminują już w przedbiegach.

Cyfry natomiast nie polecam, bo jest strasznie droga. CP potrafi stracić sygnał i trzeba skakać po kanałach, żeby się odnowiła, czasami też wyłączają się programy. Mam w domu CP i N, N nie sprawia problemów, a CP… cóż, programy się co jakiś czas zawieszają i trzeba przełączać program; dekoder też się potrafi zawiesić.

W “n” ani w cyfrze nie ma polsatu ;]

To normalne tak jak w n i polsacie nie ma canal+ ;D

Apropo braku w n-ce pakietu canal+ ;] w cyfrze można w tej chwili bez problemu wziąść sam pakiet canal+ ;]

A od stycznia wchodzi do n pakiet HBO ;]

W n jest ogólnie sporo ciekawych kanałów ;] plus coraz więcej HD jak na przykład nowy kanał non stop kino HD który nadaje w hd plus dzwięk 5.1 ;] a w przyszłym roku jakoś w pierwszej połowie rusza HBO HD ;]

Apropo dekodera wartego 449zł… dekoder n-ki normalny wart jest ok 450zl a recorder ponad 1000zl ale n-ka nie daje tych dekoderów na własność ;]

Aby nie było przymusu wyboru vod w opcji recordera trzeba niestety brać go bez promocji czyli płaci się 350zł które jest bezzwrotne niestety :frowning:

Ktoś jeszcze ma ochotę poużywać łaciny podwórkowej. Śmiało.

dzielenie CP za pomocą splittera jest legalne

Ja polecam telewizje nowej generacji N, ma w pełni wyposażony zbiór telewizyjny i co najważniejsze szybko się rozwija, małe koszty.

Najlepszy wybór to osiedlowa kablówka, cyfrowa z pakietem Canal+ i HBO 8)