Zamierzam wypowiedzeiec Cyfrowy Polsat i przejść na telewizje n i mam kilka pytań. Co staje sie z dekoderem?? Czy można go zatrzymać?? Czy mozna z niego odbierać nie zakodowane kanały?? Kiedys czytałem, że po wypowiedzeniu wciaż można korzystać z podstawowych kanałów typu TVP1, TVP2 TVN i Polsat ale nie wiem czy to prawda. w ogóle czy n-ka jest lapesza od Cyfrowego Polsatu??
Witam.Sam też posiadam Polsat Cyfrowy.Podczas podpisywania umowy poinformowano mnie,że dekoder jest własnością Polsatu.Gdy umowa zostanie rozwiązana to trzeba dekoder oddać.
Zależy od dekodera. Ja mogłem sobie zostawić dekoder. A o kanałach o których piszesz możesz zapomnieć po zakończeniu umowy. Najlepsze rozwiązanie to zadzwonienie na infolinię Polsatu tam się wszystkiego dowiesz.
dekoder może być twój zależne od podpisanej umowy czy go wypożyczyłeś i opłacałeś za niego abo czy wykupiłeś na własność . moim zdaniem "N’ jest najlepszą platformą telewizyjną daję najwięcej kanałów HD bez dodatkowych opłat no i dekoder jest własnością N ale za to masz gwarancję na sprzęt dożywotnią
Jeśli kupowałeś dekoder od Polsatu, możesz go zatrzymać. I po rozwiązaniu umowy możesz odbierać na nim programy niekodowane (TVP1, TVP2, TVN i Polsat się do nich nie zaliczają). Ale jest warunek - nie możesz wyrzucić karty.
Ma tylko jedną małą wadę…brak kanałów ze “stajni” Polsatu…
Dla niektórych to zaleta może być.
A w Polsacie brak kanałów ze stajni “N”.
nie tylko n brak programów z polsatu cyfra również nie ma
No nie do końca - jest TV4
Po zastanowieniu zrozumiałem że N jest za drogie, ale za to znalazłem coś innego i tańszego: Telewizje na kartę HD. Za 20 zł miesięcznie mogę mieć 20 kanałów z różnych rodzajów kanałów np. sport, nauka, bajki dla dzieci, informacje, a za kolejne 20 zł dostaje się ok. 10 kanałów HD! Nawet filmbox Hd się tam znalazło. Moim zdaniem to dobra sprawa, potrzebne kanały i 12 kanałów Hd za 40 zł miesięcznie! Co wy o tym myślicie?? Czy nie mu jakiegoś kruczka?? Moim zdaniem jedyny to cena dekodera bo aż 400zł, ale za to dostaje się 3 miesiace wszystkich pakietów za darmo. Czyli reasumując 400zł - 3x40zł= 280zł czyli nie aż tak drogo jak sie wydaje.
Nie ma kruczka. Właśnie to jest cecha TNK - wszystko jest jasne.
Hmm… a co sądzicie o UPC w porównaniu do Cyforowego Polsatu? Warto czy nie przechodzić do UPC?
UPC to internetz możliwocia z telewizji. Ja np.mam telewzje także z neostrady i nawet jest spoko, ale bardzo długo się dekoder włącza.
Chyba wręcz odwrotnie. UPC jest w pierwszej kolejności dostawcą TV kablowej, internet i telefon to były dopiero kolejne usługi przez nich wprowadzane.
tv z neo już próbowałem i powiem że po tygodniu odesłałem z powrotem… powód? dostałem tylko 12 kanłów
a co do upc to jakie macie opinie związane z pakietami/ilością programów, abonamentem?
Pytanie. Czego potrzebujesz? Czy chcesz mieć w UPC przy okazji internet. Czy chcesz mieć kanały HD? Jakie?? Ile chcesz płacić? Dużo? Jak najmniej??
A jak dla mnie ok jest C+ ma jedna bardzo ważną cechę nie jest parowana karta z dekoderem
I te ciągłe prześciganki,która platforma jest lepsza.
Ja powiedziałem dlaczego dla mnie C+ jest lepsza
Moim zdaniem N jest najlepszym rozwiazaniem dla osób, którzy zamierzaja płacić min. 50 zł miesięcznie. Jeśli chcą mniej to zostaje im Pakiet Familijny Cyfrowego Polsatu lub telewizja na kartę.