Cyfrowy Polsat - Znikneły mi wszystkie kanały


(Łyha89) #1

Witam !

Niestety znów mam problem z cyfrowym polsatem wczoraj zakupiłem zestaw niestety złaapłem tylko sygnał a dolny pasek z jakością cały czas 00% i postanowiłem coś tam poustawiać kliknąłem ustawienia fabryczne i wszystkie jakie kanały były znikneły jak to naprawić ??

Proszę o pomoc


(Ziomixiu) #2

Może trzeba sie skonsultować z serwisem albo coś pokombinuj w ustawieniach:)


(neo10) #3

Antene masz na pewno ustawioną idealnie na satelite? sprawdź ustawienia w dekoderze a propo anteny może tam coś przestawiłeś, osobiście nie mam polsatu tylko n-ke ale pewnie i u ciebie sa ustawienia apropo anteny itp...


(Łyha89) #4

Nom juz skontaktowałem się z servisem w sprawie tego paska jakosci co cały czas pokazuje 00% qa z tymi kanałami to nie wiecie jak je nawrócic czy same sie znów dodadzą jak będzie sygnał bo zanim nawet podłączyłem antene do tv to te kanały juz były wgrane a teraz pustka tylko pisze nacisnij MENU w celu instalacji ale tam tylko wyszukuje kanały ale nic nie znajduje jak coś to mam dekoder Echostar-D717 Martwie sie zeby czasem mi dekodera nie zgarneli do servisu bo by trzymali pewnie z 2tygodnie :? ehh po co ja to ruszałem


(Azi) #5

Witam,

Najprawdopodobniej masz uszkodzony tuner (pracuję w punkcie sprzedaży Polsatu i to jest częsta awaria tych dekoderów). Po przywróceniu ustawień fabrycznych dekoder od nowa wyszukuje kanały! A Ty nie masz sygnału - kwadratura koła:) Napisz jeszcze jaka jest moc sygnału górnego (od 50% dekoder powinien chodzić bez zarzutu). Proponuję przejść się z dekoderem do punktu sprzedaży, niech go tam sprawdzą, 5 minut pracy:)

Pozdrawiam,


(Łyha89) #6

Nom siła sygnału paska górnego wynosi od 65% do 70% więcej nie udało mi się złapac. Dzwoniłem do gościa odemnie z autoryzowanego punktu sprzedarzy to powiedział ze jest to niemożliwe. I usłyszałem jeszcze tekst jak przestanie siąpić deszcz to pewnie przyjade :? Mi też właśnie się wydaje tak jak Pan mówi ze jest to wina dekodera bo jak by była antena źle ustawiona to chociaz na hwile podczas ustawiania by wskoczyła jakaś jakość sygnału nawet kilku procentowa a to cały czas 00%

Złączono Posta : 31.10.2007 (Sro) 9:06

Aaa i jak Pan myśli jak się okaże ze jest rzeczywiście uszkodzony to powinni mi go wymienić odrazu prawda ?? bo CP kupiłem dopiero wczoraj to nie wybrażam sobie zebym miał czekać na naprawe jakiś tyzien czy dwa

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam !


(XMan) #7

Ciężko jest doradzić nie widząc dekodera.

Miałem dekoder Polsatu tylko inny był to ,,Sagem" / inaczej się programował /. Obecnie mam zwykły dekoder cyfrowy tj. ,,SKYMAX - Combo". Przytrafił mi się z nim podobny przypadek zaraz po zakupieniu. Najprawdopodobniej masz to samo i dekoder jest dobry tylko go rozprogramowałeś przywracając ustawienia fabryczne.

Zrób tak:

  1. Jeżeli jest opcja ,,kasowanie/wymazywanie kanałów to je wymarz.

  2. Włącz wyszukiwanie kanałów.

  3. Zaprogramuj i ustaw.

Korzystaj z instrukcji.

Powodzenia.


(Łyha89) #8

Nom dzięki juz wszystko gra :slight_smile: Tylko teraz oglądałem około 3h tv i było wszystko git kazdy kanał wchodził a teraz na 7-10kanałach wyskakuje komunikat SYGNAŁ ZAKODOWANY (do tej pory działały bez zazutu) co to moze byc ??


(SeBoLaS) #9

a na jakich kanałach to wyskakuje??


(Łyha89) #10

Zdązyłem już zadzwonić do servisu kazał troche odczekać na kanale 10 i musi sie zakodować wszystko i tak jak pwiedział tak się stało.


(Saper 9) #11

witam. mam ten sam problem pasek od sygnału z anteny waha sie pomiędzy 58-60%, a obrazu 0%. zrobiłem przywróć ustawienia fabryczne i zniknęła mi cała lista programów. może ci mi państwo powiedzieć jak mam przywrócić te programy. ma dekoder echostar DSB-717.


(Enter6000) #12

Koledzy, dolny pasek jest najważniejszy - to siła sygnału. To na górze to sam nie wiem do czego i u mnie akurat się on nie zmienia, czy antena w lewo, czy w prawo.

O% - bo źle ustawiona antena. Skonsultuj się z jakimś gościem od ustawień anten.

Programy 'ściągają' się z transpondera Polsatu, a jeśli masz 0% sygnału to nie ma jak.

Ustawisz satelitę, wyszukasz kanały i wszystko wróci do norny.


(Info) #13

Witam wszystkich.

Mam ogromny problem z dekoderem polsatu.Dekoder ktory posiadam to Echostar DSB-717.Moj problem polega na tym iz od kilku tygodni zniknely mi kanaly z Hotbird.Dzisiaj zabralem sie w koncu do tego wynalazku.Dalem mu nowe wyszukiwanie ale kompletnie nic nie znalazl.Nastepnie przywrocilem ustawienia fabryczne i co sie okazalo ze teoretycznie Hotbird istnieje ale praktycznie nie.Przy wyszukiwaniu kanalow pokazuje te same kanaly co sa na Astrze(posiadam 2 LNB).Blagam was o pomoc poniewaz na Centrum obslugi klienta nie mam co liczyc.Wyslalem z 10 maili ktore sa bez odpowiedzi a na infolinie nie moge sie dodzwonic.Czy moglby mi ktos pomoc.

Pozdrawiam.


(Enter6000) #14

Czy na pewno masz ustawioną dobrze antenę??


(XMan) #15

Albo zepsuty sprzęt lub złe ustawienia albo wina po stronie Polsatu - dzwoń dniami i nocami... :slight_smile:

Po drugie Polsat już wysyła inne karty.

Po trzecie zrób tzw. ,,reset" dekodera - gdy masz włączony dekoder najlepiej na którymś kanale Polsatu wciskasz jednocześnie po lewej i prawej dwoma palcami ,,volume -"

i ,,volume +"

  • odłączasz drugą ręką kabel sieciowy na około 0.5 min./ może być mniej / - włączasz ponownie kabel sieciowy,

puszczasz ,,volume" i czekasz do pełnego załadowania

oraz ukazania się obrazu.

Przedstawiony sposób resetu działa na każdym dekoderze / nie tylko Polsatu / - miałem kilka...

Nieraz pomaga tzw. powrót do ustawień fabrycznych , ponowne ustawienia, wyszukanie oraz zapisanie kanałów.


(Sven43) #16

Cześć Koledzy mam wielki problem a mianowicie chodzi o polsat cyfrowy od zakupu bylo wszystko ok ale dzis włączam tv dekoder a programow nie ma sygnal jest kanaly takie jak i byly tez sa tyle ze czarn obraz sie pokazuje pomóżcie prosze bo obecnie siedze w norwegi a jezeli okaże sie ze dekoder jest zepsuty to bede musial go wyslac do polski :? :?