Szukałem rozwiązania w sieci, ale najczęściej pojawiają się propozycje kończącej się karty graficznej.
Ale w tym przypadku sytuacja wygląda inaczej, bo nie występuje losowo tylko za każdym razem gdy przechodzę z małego ekranu na duży.
Tylko w rozdzielczości 1080p.
(720 czy 1440 bez problemu)
Karta RX 580 na domyślnych taktowaniach, video włączane bez upiększeń, sterowniki aktualne.
Mogę wyłączyć akceleracje sprzętową - wtedy problem znika, ale wiadomo nie odtworzę płynnie filmiku.
Dołączam zdjęcie ekranu, filmik 1080 i spauzowany, przechodzę na fullscreen i widać to.
OOCT + 15 minut testu, ewentualnie pobierz z Epica dowolną grę i odpal w wysokich ustawieniach, wygląda to na kartę (kupiłeś promocyjna na Allegro, co?).
Tylko na YouTube i tylko w 1080p.
i TYLKO w momencie przejścia z małego ekranu na duży.
Gram sobie w zimę, zerkam se na temperatury w MSI Afterburner, wiem dokładnie na jakich zegarach wywala się karta, kiedy jest stabilnie też wiem. Nie będę znęcał się programem OOCT w stabilnym zestawie. To wygląda na GPU ale to jakaś akcja Sterowniki ->Chrome.
Przeglądarka Microsoftu natomiast działa poprawnie.
Zagwozdka
Sam już podałeś sobie rozwiązanie “sprzętowa akceleracja”
Niestety nie zawsze ona działa we wszystkich konfiguracjach. Ja swojego RX560X nie zmusiłem by dobrze współpracował na sterownikach AMD z przeglądarką Edge. Udało mi się to dopiero z zintegrowaną Vega 8, która działa znakomicie a na RX560X obraz u mnie frezuje i rwie się (gubi klatki) choć przecież RX to wydajniejsza karta od V8. Poszukując rozwiązania znalazłem przede wszystkim info, że winne są sterowniki od AMD, które nie do końca są zgodne z rozwiązaniami zaimplementowanymi w samej przeglądarce internetowej i mogą pojawiać się problemy przy włączonej akceleracji sprzętowej.