Cyrk i bałagan w dziale Vista

Zacytuję co napisałem w inny nieodpowiednim temacie :mrgreen:

WG. mnie , w dziale Vista, też przydało by się przynajmniej dwóch moderatorów , znających system Vista, bo to co dzieje się w tym dziale, to z lekka jest nie do pomyślenia :?

Kolejny temat to powinno być: “Cyrk i bałagan w każdym dziale na forum”.

Czy nie lepiej założyć ogólny wątek w którym pod okiem moderacji użytkownicy zaproponują zmiany na forum? (zwróć uwagę, że to nie oznacza wylewania żali) Jest przynajmniej kilka działów, gdzie przydałoby się nieco więcej moderacji. Nie od rzeczy byliby moderatorzy przypisani do działu (nie koniecznie wszyscy).

Tyle na temat. Tak, w dziale Vista też potrzeba rąk do pracy. Ale bez urazy aero, sam specem wielkim nie jesteś. Udzielasz sporo rozsądnych odpowiedzi, ale trąci od Ciebie fanbojem na odległość. :slight_smile:

Popieram ten pomysł. Kiedyś istniała grupa o nazwie Junior Mod przypisania do działu Bezpieczeństwo, w której skład wchodził kuz5. Z tego co pamiętam, kuz zaglądał na forum dość często i radził sobie z robieniem porządków w tym dziale. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby utworzenie kilku grup, w której skład wchodziłaby jedna lub dwie osoby mające prawo moderacji w wybranych działach/dziale. Np. możliwość moderacji w działach Programowanie i Webmastering oraz np. Systemy Operacyjne Microsoft Windows oraz System operacyjny Windows Vista.

Ewentualnie można zastanowić się nad sensem stworzenia tematu, w którym forumowicze mogliby zgłaszać naruszenia regulaminu, a Moderatorzy w oparciu o ich zgłoszenia/porady/propozycje podejmowaliby stosowne działania. Temat oczywiście istniałby w dziale O forum, gdzie wyłączone jest liczenie postów.

Grupy juniorów były już na forum. Niestety nie sprawdziły się.

Nie chodzi o juniorów, chodzi o zakres kompetencji. Administrator działu takiego czy owakiego może mieć możliwość moderowania całego forum. Ważne jednak, że jego głównym polem działań jest np. Linux czy Vista.

Pomysł usera Ryan według mnie jest dobry. Np. user jakiś zna się dobrze na Webmasterce to mógłby dostać Moda, żeby dodatowko pilnować ten dział. Coś takiego jak Linuks Mod.

Pomysł z przydzieleniem priorytetów moderatorowi uważam za jak najbardziej słuszny, co więcej, konieczny.

Tym sposobem mogłaby taka osoba bardziej skoncentrować się na przydzielonemu mu zakresowi obowiązków.

Myślę, że administracja może nad tym głębiej się zastanowić.

Znaczy że co ?

Może jestem jakiś nie dojexxxx ale nie wiem o co Ci chodzi :?

Przeszkadzają Ci moje posty, to zrobie wyjazd z forum i tyle, myślałem, że jak komuś pomogę będzie dobrze, ale i chęć niesienia pomocy tutaj jest wypominana, bo już nie wiem o Co biega :?

Weź kilka oddechów, aero. Mnie nic nie przeszkadza. Jedynie oceniam to co widzę: obok naprawdę rzeczowych i wartościowych notek piszesz też takie, których jedynym celem jest wyśmianie osoby, która pisze bzdury. Słusznie czy nie, sposób w jaki to robisz jest bliski wartości bzdurnych notek, na które odpowiadasz.

Ryan

dobra dzięki, od dzisiaj w ogóle nie wypowiadam się na forum, będziesz miał ulgę od czytania moich postów, Pozdrawiam

Nie obrażaj się, przecież nikt cię tutaj nie obraził.

Nie wszyscy, jednak niektórzy próbują pomóc jak tylko potrafią, musisz to też zauważyć ~~

To nie jest forum speców tylko zwykłych ludzi a ty zachowujesz się tak, że jak pomagasz to nikt inny nie ma prawa nic napisać bo jak nie daj boże napisze źle, to ma już przechlapane bo starał się jak mógł.

Wcale nie pisze tego żebyć mnie znienawidził, obraził się na mnie. Po prostu widzę, że jeśli ktoś do ciebie napisze coś co jest nie po twojej myśli, ty zachowujesz się tak :

Napewno, w to nie wątpie, jesteś bardzo wartościowym userem na tym forum i napewno dużo pomagasz ale nie rób łaski że wchodzisz na to forum, bo ja to tak właśnie odebrałem. :>

To prawda, i tak jak zauważył Aero, w dziale Vista robi się powoli mały bałagan ^_^’’

Nie tylko

Dział Hardware jest też niezłym hasiokiem.

aero pograulować postawy obrażonej primadonny.

Ryan jest gościem walącym prawdę prosto w oczy, ale nie jest to jego wada, tylko główna zaleta

:mrgreen:

Mi też nie raz zdażyło sie mieć z nim różnicę zdań, ale po drobnych ustalenich na PW udało nam się wypracować pakt o “nieagresji” i jakoś się nie pozajabiliśmy (myślę że ku uciesze ogółu 8) ).

aero wrzuć na luz

Jako że lubię konkretne zarzuty i odpowiedzi, proszę o argumentację takich stwierdzeń. Jeśli już się coś pisze to proszę o konkrety i ewentualne rozwiązanie problemu, a nie rzucać hasła nic nie znaczące.

Chciałem tylko przypomnieć że w dziale Vista to Ci najbardziej krzyczący robią niezły bałagan - aero nie ma się co obrażać, ale głównie o Ciebie chodzi, jeśli chodzi o dział Hardware jest to w miarę młody dział, a zobaczcie ile jest tematów i niestety wszystkiego się nie upilnuje choćby siedziało się na Forum 24 godziny.

Wiem to od urodzenia :lol:

Doprawdy ?

:lol:

A myslałem, że wszystkich wprowadzam w bład, i tylko spamuje na forum dla licznika, jak to określono pieknie.

dziwne że tak mówisz, każdy z moich ponad 3000 postów był wielką pomyłką na forum i wielkim spamem, więc powinienem zostać od razu zbanowany za taki spam, w końcu to ponad 3000 postów :lol:

Ja się wcale nie obrazam, ale mam dość tych problemów na forum, wystarczy że mam swoje w domu :frowning:

Zawsze starałem zabić czas siedząc na forum, pomagając innym, ale efekty odwrotny od zamierzonego …

Chcesz pomagac, zostajesz jeszcze krytykowany, super .

Wejdź w dział np. Vista, io poczytaj pierwszych pare tematów, a zobaczysz .

Resztę zostawiam " no coments"

Temat coś czuje ze od górnie założony po to żeby prosić się o stanowiska.

Według mnie ludzie powinni powiedzieć co jest nie tak, i jak by to wszystko chcieli widzieć a nie mówić kto co ma robić od tego jest admin.

Oto obecna sygnaturka aero:

To jest postawa dorosłego człowieka :slight_smile: .

Jeśli oczekujesz że dostaniesz moda, a administracja nad tym myśli, to powiem tylko tyle, że aero zawsze tak ma i nie warto go w nic wciągać, bo jego postawa jest bardzo nie niezrównoważona.

Sam wiem był na modem na forum czy na jakimś wyższym stanowisku i coś mu sie nie spodobało, to pisał że odchodzi, w dodatku potrafil ludzi oskarżać o włamania i straszyć policją PARANOJA :o

Według mnie obrażanie się o takie byle co jest dziecinne :wink: mi też nieraz ktoś przygada ale nie ide płakać a odpieram to argumentami, czasem nawet zdarza się że tamta osoba ma rację, takie życie.

Ale mniejsza o to.

Co do działu Windows Vista to rzeczywiście jest on troche nie poukładany, sam podawałem kupe razy linki do tego samego rozwiązania bo temat był zdublowany, ale także nie jest tragicznie, przypilnować żeby były dobre tytuły, linkować im do starych odpowiedzi jeśli zdublowane lub podobne ( niech ludzie wykazują inicjatywe i troche myślą ) a na pewno wszystko będzie ok.

Należy pamiętać że forum to nie miejsce gdzie sa same fakty, a miejsce także do dyskusji, sama nazwa mówi “Forum dyskusyjne”

Panowie - wrzućcie trochę na luz :slight_smile:

To do niczego dobrego nie prowadzi

Grzesiek1

Skończ już te dywagacje na mój temat kolo, a co do działu Vista nigdy nei chciałem ,i nie będę chciał być moderatorem na tym forum.

Powiem tez tak, skończ te podczepki pod moją osobe , bo się żal mi ciebie robi, jak coś takeigo czytam, :mrgreen:

Proponuję zamknąć temat i wywalić do kosza, co administracja będzie chciała to na forum zrobi i tyle.

Nie karmy troli w tym temacie już :lol:

OK, zobaczyliśmy troche z tematu ale to przez to że się zaczytałem w to że odchodzisz bo …balblbla :? , zresztą nie ważne, bo nie pożegnanie było głównym przesłaniem tematu.

Co do śmieci to myśle że obecni moderatorzy sobie z nimi poradzą i nikt nowy nie jest potrzebny.

Grzesiek1 , popieram Twoje zdanie.

Jak narazie tyle modów jest, że więcej ich nie potrzeba :slight_smile: