Witam. Gram w grę pt. Counter Strike i mam problem. Gdy ustawiam roździelczość 800x600 robi się mały ekranik a wokół czarna ramka. Jak zrobić żeby ekran na całym ekranie się rozłożył a nie zostawał na środku.
A nie masz włączonej opcji high lite zone czy jakoś tak?
Nie. Mam ekran widescreen
A może masz guziczek “Auto” lub coś w tym stylu przy monitorze,próbowałeś wciskać?
Jak masz widescreen to ustawiając rozdzielczość inną niż Twojego ekranu jesteś narażony w niektórych programach żę zrobią Ci ramkę dookoła ekranu. Nie wszystkie gry i nie wszystkie monitory potrafią tak rozciągnąć obraz żeby grafika 800x600 była wyświetlana (zniekształcona wtedy) na monitorze widescreen (np FullHD 1920x1080). Włącz inną rozdzielczość odpowiadającą Twojemu monitorowi - 800x600 jest typem rozdzielczości 4:3, na widescreen potrzebujesz 16:9-ot cała filozofia. Jeżeli nie wiesz jaką rozdzielczość ma Twój monitor zalecam albo sprawdzenie jego dokumentacji albo metody prób i błędów.
Jaką masz kartę graficzną? Wiem, że w laptopach z kartą Intela jest opcja, żeby nie rozciągał obrazu tylko zachował oryginalny, więc może to to
Oj łe. A ja mam własnie intela. Jeśli możesz napisz jak to skonfigurować bo utrudnia mi to granie. Pamiętam że rok temu grałem na 800x600 i nie było problemów. A 1280x800 jest strasznie nie wygodnie bo mam bardzo mało fps. Moja karta to Intel 915GM
>
Edit:Zrobiłem to sam! Hula aż miło. Wchodzimy Menu Start->Panel Sterowania->Intel ® GMA Driver for Mobile->Display Settings-> Full border.
Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia
Przepraszam że odkopuje ale nie widziałem powodów tworzyć nowy temat skoro mój poprzednik opisał to bardzo dobrze…
Posiadam laptopa Toshiba a300 satellite ta sama karta graficzna, i jaką bym gre nie odpalał pojawia się wyśrodkowana w czarnej ramce rozdzielczość monitora mam 1280x800 gdy zmieniam na 1024x768 wszystkie gry chodzą wpożadku ale obraz windowsa jest mglisty niewyrazny porościągany… wiec kiedy chce graćmusze zmienic rozdzielczosc z 1280x800 na 1024x768 a jak chce pracowac na windowsie i widziec wszystko proporcjonalnie to odwrotnie i to juz mnie męczy … to co pisał poprzednik
Mam tak ustawione i to nic nie zmienia a chciałbym sobie pograć posiadam windowsa VISTE i proszę o szybką pomoc poradę…
– Dodane 26.03.2011 (So) 15:23 –
Ponad to
Intel Pentium Core Duo 1,83 GHZ 1,83 GHZ
1 GB RAM
Grafika Intel 128 mb
I każda gra która ma wymagania 128 mb ram 700 mhz i grafika 64 lub 32 strasznie mi się przycina co chwile czy umie mi ktoś pomoc ??