Witam,
od pewnego czasu gdy przeglądam stron na Firefoxie raz na jakiś czas pojawiają się czarne kwadraty.
Trwa to dosłownie ułamki sekund i wszystko wraca do normy. Problem powtarza się co jakiś czas, czasem częściej, czasem rzadziej i występuje tylko podczas przeglądania internetu, sprawdzałem też Operę i tam jest podobnie
Zauważyłem też problem z wyświetlaniem elementów na FB:
Specyfikacja PC:
System: Windows 7 SP1,
RAM: 4GB
GPU zintegrowane z CPU: AMD A6-9500 Radeon R5
Opcje ogólne - odznacz zalecane ustawienia wydajności, pojawi się opcja przyspieszenia sprzętowego - to odznacz i ustaw limit procesów na 1. Restart firefoxa i sprawdź, czy nie ma tych czarnych kwadratów.
@anon10504259 pomyłka przy pisaniu. Już edytowałem @Bogdan_G po odznaczeniu ustawień wydajności i zmniejszeniu liczby procesów na razie jest ok.
Pozostaje jeszcze problem wyświetlania treści na FB tak jak na screenie powyżej. Jak to naprawić?
Wejdź w about:config i ustaw liczbę 1 - to takie ustawienie dla renderowanej grafiki.
gfx.color_management.mode
Ustawienie działa po ponownym uruchomieniu firefoxa.
W razie dalszych problemów z ładowaniem czcionek - to podaj, jaką masz zainstalowaną czcionkę, bo widzę wąską na screenie
Może jakiś program modyfikuje Ci czcionki, może uszkodzone.
W firefoxie możesz też ustawić na inną systemową, co to zawsze dobrze się wyświetla Times New Roman - czcionki - zaawansowane i tam wybierz i ustaw trzy razy Times New Roman.