Czarne tło z kursorem, brak edycji rejestru

Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu komputer zaczął wariować i strasznie długo się włączać (30- 40  min) do momentu pojawienia się okna logowania aż w końcu zamiast okna logowania było tylko czarne tło i kursor, którym można było sobie pomachać w każdym kierunku. Próbowałem odpalić system w każdym możliwym trybie awaryjnym niestety bez rezultatu historia taka sama jak przy normalnym logowaniu migający punkcik.  W końcu po kilkudziesięciu razach udało odpalić sie tryb awaryjny z wierszem poleceń próbowałem kilku komend sprawdzających pliki nic nie pomogły. W końcu utworzyłem nowego użytkownika za pomocą komendy net useri i to pomogło bo system odpalił sie prawie normalnie, po zalogowaniu się na konto admina brak było opcji edycji rejestru (“Edycja została wyłączona przez adminstratora sieci”) oraz opcji folderów. Przeskanowałem sprzęt kilkoma antywirusami m.in. Eset online i avast Internet Security i nic. Opcje folderów i rejestr udało sie ogarnąć za pomocą programu konfigurator ale pewnie przyczyna tkwi gdzie indziej.

Dlatego bardzo proszę o pomoc i wskazówki jak mogło dojść do tej sytuacji.

załączam logi:

http://www.wklejto.pl/185537