Dzisiaj zainstalowałem sobie W8. I mam problem, gdyż w przeglądarkach internetowych (IE oraz Firefox) niekiedy na stronach pojawiają mi się dziwne czarno-biale paski. Tak to wygląda:
Nie jest to ciągle, tylko pojawia się co jakiś czas. Zazwyczaj po zescrollowaniu myszką znika, czasem tego nie ma przez dłuższy czas, a czasem pojawia się co chwila…
Problem jest tylko i wyłącznie w przeglądarkach internetowych - nie pojawia się w żadnym programie.
Posiadam kartę zintegrowaną NVIDIA GeForce 7025. Zainstalowane sterowniki (nie wiem czy najnowsze bo z płyty, ale nowszych nie mogłem znaleźć).
Ale czy to aby na pewno wina karty graficznej badź płyty? Bo tak jak mówiłem wcześniej - programy, nawet graficzne oraz gry działają ok… Tylko z przeglądarkami internetowymi jest taki problem.
Może coś się zżera z jakimis ustawieniami W8? jakies efekty wizualne czy coś…? Proszę pomóżcie mi bo to trochę wkurza.
Zaktualizuj Chipset-IDE oraz On-Board VGA (inne według upodobania) oczywiście ściągnij pod odpowiedni system, dla 8ki będą pasować vista/7 tylko uważaj czy x86 czy x64
Widzę tu Firefoxa, problemem mogą być dodatki/wtyczki najlepiej daj screena z zawartością
Jednym z problematycznych rzeczy może być flash player, nie wiem jaką masz wersje
Może wyłączenie akceleracji pomoże…
Zrób na razie to co wyżej, jeżeli znalazła by się u Ciebie jakaś inna karta graficzna którą mógłbyś wsadzić do kompa, to warto to zrobić i przetestować jak wtedy będzie