Czarno-białe paski w przeglądarce

Dzisiaj zainstalowałem sobie W8. I mam problem, gdyż w przeglądarkach internetowych (IE oraz Firefox) niekiedy na stronach pojawiają mi się dziwne czarno-biale paski. Tak to wygląda:

2b3bkqdjzy3s.jpg

Nie jest to ciągle, tylko pojawia się co jakiś czas. Zazwyczaj po zescrollowaniu myszką znika, czasem tego nie ma przez dłuższy czas, a czasem pojawia się co chwila…

Problem jest tylko i wyłącznie w przeglądarkach internetowych - nie pojawia się w żadnym programie.

Posiadam kartę zintegrowaną NVIDIA GeForce 7025. Zainstalowane sterowniki (nie wiem czy najnowsze bo z płyty, ale nowszych nie mogłem znaleźć).

Pozdrawiam!

Podaj model płyty głównej

Biostar n68s3+

Ale czy to aby na pewno wina karty graficznej badź płyty? Bo tak jak mówiłem wcześniej - programy, nawet graficzne oraz gry działają ok… Tylko z przeglądarkami internetowymi jest taki problem.

Może coś się zżera z jakimis ustawieniami W8? jakies efekty wizualne czy coś…? Proszę pomóżcie mi bo to trochę wkurza.

Tu masz wszystkie sterowniki http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/int … _ID=506#dl

Zaktualizuj Chipset-IDE oraz On-Board VGA (inne według upodobania) oczywiście ściągnij pod odpowiedni system, dla 8ki będą pasować vista/7 tylko uważaj czy x86 czy x64

Widzę tu Firefoxa, problemem mogą być dodatki/wtyczki najlepiej daj screena z zawartością

Jednym z problematycznych rzeczy może być flash player, nie wiem jaką masz wersje

Może wyłączenie akceleracji pomoże…

Zrób na razie to co wyżej, jeżeli znalazła by się u Ciebie jakaś inna karta graficzna którą mógłbyś wsadzić do kompa, to warto to zrobić i przetestować jak wtedy będzie

JEST! Zdaje się, ze wyłączenie w mozilli tej akceleracji sprzętowej pomogło! Jesteś wielki mistrzu! Dzięki wielkie! !!

Nurtuje mnie tylko jeszcze pytanie co to w ogole jest ta akceleracja sprzętowa i co straciłem poprzez jej wyłączenie?