[czarny ekran bialy pasek]Zawieszenie podczas startu systemu

Gdy uruchamiam system pokazuje zazwyczaj taki biały pasek ładowania na dole… niby normalna rzecz ale on powinien ładować się (zniknąć po ok 1 sek.) a tu wisi dobrych parę godzin… Co to może być ?

Kolega mówił że może przez to, że wyłączał komputer z sieci zamiast > Zamknij komputer :roll:

Uszkodziłeś pliki na dysku podczas odłączania komputera od prądu nie zamykając go

Radze ci od nowa zainstalować system , i potraktować dysk hdd regenatorem ponieważ nagłe wyłączanie zasilania komputera podczas jego pracy powoduje uszkodzenie dysku twardego , głowica opada z poduszki powietrznej uderzając o talerz w dysku najczęściej zamazuje dane lecz także może ona uszkodzić dysk robiąc tzw bad sektory w których nie idzie nic zapisać

da się do nie kiedy naprawić stosując low level format lecz wtedy tracimy gwarancje na dysk.

czyli jest to wina systemowych plików? bo ja myślałem że to raczej wina jakiegoś podzespołu…

Bo mam przy uruchamianiu wczesniej taki wykaz z tym, że niepokoi mnie coś takiego w formie tabeli:

Bus No Device No, Func No Vendor/Device class device class IRQ