Czarny ekran i kursor

Jak w temacie podkreślam że skróty klawiszowe nic nie dają.
Komputer był czyszczony i formatowany przed formatem to samo było.

proxy-image

To żeś pomógł

Chłopie, dałeś tyle szczegółów opisujących Twój problem, że nie wiem z której strony zacząć czytać.

Tu znajdziesz podpowiedź:
http://rtfm.killfile.pl/

No pisze czarny ekran i kursor nic nie można zrobić nawet skróty klawiszowe nie działają a kursor tylko pokazówkę ciągłe ładowanie w tle.

Podaj konfiguracje, powiedz czy coś zrobiłeś zanim przestało działać oraz zdjęcie lub printscreena bo nie do końca wiadomo o co chodzi.

Windows 10
I5 4200u
Intel grafika 4400
6gb ram 1600mhz
Ogólne to jest Dell Inspiron 3537.
Więc tak był wyczyszczony i zmieniono paste.
Przed formatem był czarny ekran i kursor, skróty klawiszowe nie działały i kursor po 3s znikał i jak się ruszyło myszkom pojawia się.
Po formacie to samo jest nie wiem co mogło się stac.

Dodam że instaluje system na nowo już z 3 raz

A przy instalacji widzisz normalny ekran instalacyjny?

Tak bez problemu

Ok czyli po instalacji widzisz czarny ekran i kursor, jakby nie potrafił albo zakończyć procesu instalacji lub uruchomić procesu odpowiedzialnego za pulpit?

Komputer uruchamia się ponownie i tak jakby zacina się wczytywanie systemu i pojawia się czarny ekran z kursorem

Hmm… Może to być problem z dyskiem twardym możesz spróbować przeskanować pod katem nad sectorow

Db że mam tester na płycie zaraz sprawdzę ale wątpię ponieważ dysk mam od lutego

Ewentualnie może być Jeszcze problem z nośnikiem instalacyjnym przy tworzeniu

Wątpię ponieważ ten sam problem miałem przed formatem, dysk jest sprawny

Jeżeli się nie uruchamia to to wyglada jak uszkodzenie plików systemowych związanych z zapisem.

Możesz spróbować poczekać z 10 minut może się uda mu uruchomić ewentualnie puścić diskcheck pod względem sprawdzenia spójności plików.

No ładuje się coś niby właśnie db zostawię go na 1h

Minęło z 20 min dalej nic się nie dzieje czarny ekran i kursor

1 polubienie