Czarny ekran komputer nie reaguje slychać tylko dźwięk

Witajcie 

Mam pewien problem a mianowicie gdy komputer jest praktycznie nie używany albo nie wiem włączę filmik na youtubie np 30 minutowy i nic nie bd robił na komputerze to ekran robi się czarny . Monitor cały czas pracuje . Słychać tylko dźwięk a nie reaguje w ogóle na klawiaturę czy myszkę . Dodatkowo powiem ze mysz i klawiatura tak jakby tez się zacinają np przy probie włączenia i wyłączania num locka parę razy klawiatura już nie reaguje ( pali się dioda od num locka i nie da się już wyłączyć ) . Pomaga jedynie chyba reest . Czekałem 5 minut ale bez efektów . Problem trochę dziwny bo pod obciążeniem nie dzieje się nic . Np pogrywam sobie w bf’a bądź w inna wymagającą grę i nic się takiego nie dzieje . Również mogę odpalić funmarka na 10 minut i efektów również zero .

Moje specyfikacja:

• G3258 ( stock )

• Asrock H81M

• R7 260X 

• Corsair HX 520 W

• 2x2GB DDR3 Kingston 1600MHz Blue CL9

• WD Blue 500GB

Sterowniki do karty są najnowsze aktualne najnowsze beta ( na zwykłych to samo )

Mam niby możliwość sprawdzenia innej karty graficznej no ale nie jestem w stanie określić dokładnie kiedy robi się ten czarny ekran . 

Bios jest najnowszy do płyty BTW

Tak jak pisałem wyżej mogę zapuścić furmarka na 10 minut i z komputerem nic się nie dzieje tutaj screen :

http://i.imgur.com/towZcYh.jpg

Przetestowałem również dzisiaj ramy memtestem ( każdą kość pojedynczo ) tez nic . 

Dysk przed wczoraj sprawdzałem HD Tune (opcja quick ) i wszystko na zielono .

Mam gwarancje na wszystkie podzespoły ( oprócz zasilacza ) ale muszę się dowiedzieć której części to wina wiec proszę was o pomoc .

@@ EDIT Pisownia poprawiona :slight_smile:

deadwheel na forum piszemy w języku polskim, czyli korzystamy z polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż).

Dlatego też proszę skorzystać z przycisku Edytuj i opcji Użyj pełnego edytora , a następnie dokonać korekty tytułu i postu.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.

Cześć.

Pisownia nie jest jeszcze do końca poprawiona :wink:

Być może warto sprawdzić Opcje zasilania w Panelu Sterowania. Może być tak, że kiedy oglądasz półgodzinny film i nic innego nie robisz Windows przygotowuje się do zaśnięcia. Najpierw wygasza ekran, a chwilę później “usypia” procesy. W tym momencie najlepiej jest pozwolić mu dokończyć tę akcję, ale ponieważ próbujesz to przerwać, ruszasz myszą lub wciskasz klawisze komputer nie może ani dokończyć zasypiania ani rozpocząć wybudzenia. To jeden z możliwych scenariuszy, nakreślony bardziej opisowo niż technicznie, ale może sprawdzenie przyniesie skutki.

Panel Sterowania ->Opcje zasilania.

Niestety to również nie pomaga . Wszystkie uśpienia , wyłączenia itd są ustawione na off . 

Czyli, zacznij od podmiany klawiatury i test, mysz i test itd?

Tryb awaryjny i sprawdź jak tutaj?

Nie rozumiem co ma tutaj dać klawiatura i myszka ? To raczej nie jest powód czarnego ekranu . 

Czy jest możliwe , że problem spowodowany jest brakiem pasty termo-przewodzącej na procesorze ? 

Komputer składałem jakieś 2 - 3 dni temu i nie miałem zbytnio czasu na kupno pasty . Procesor nie jest zbytnio katowany a temperatury oscylują w okolicach 40-45 w spoczynku i 70+ w stresie .  

:wink:

Wszystko jest możliwe.

Jeśli nałożysz pastę będziesz miał jedną z możliwych przyczyn usterki wyeliminowaną.

To chyba Edison powiedział: “Każda kolejna nieudana próba to krok w stronę sukcesu”.

Powodzenia.

“Pasta” póki co zastępcza ( pasta do zebow ) i komputer pochodził jakieś 2 godzinki bez czarnego ekranu aleee gdy mnie wywaliło z gry ( kick z bf’a za ff ) to ukazał sie bbsod 3b tutaj screen : http://imgur.com/Z588hRz . Jakieś pomysły ? 

EDIT : Występują czasem takie mignięcia ekranu na 1 sec czy to wina karty ? 

Problem prawdopodobnie rozwiązany :slight_smile: Najprawdopodobniej wina była sterowników od intela .