Witam, mam monitor LG. Dzisiaj rano działał jeszcze bez zarzutu, aż nagle zrobił się czarny ekran. Odłączyłem wszystkie kable od komputera i od zasilania, podlaczylem, ale bylo dalej to samo. Dioda na monitorze zaczela migac, a przy wlaczaniu komputera byl caly czas czarny ekran.
Po 20-30 minutach jak wylaczylem komputer to lampka zaczela sie w monitorze palic juz normalnie, ale gdy wlaczam komputer to zanika i probuje znowu sie wlaczyc ale gasnie calkowicie. Wie ktos moze jaki to moze byc problem i jak to naprawic? Z gory dzieki
Wyrzucałem LG 19 cali z czarnym monitorem. Także kolejny samsung po paru latach, czarny był na 15 minut, a potem już na zawsze.
Teraz cieszy mnie używany iiyama prolite.
Naprawy nie wchodzą w grę. Za drogo.
Sprawdż czy działa podświetlenie. Włącz komputer i monitor a potem w ciemnym pokoju lub pod kocem świeć latarką w monitor. Jeśli zobaczysz jakiś obraz (tapetę) to oznacza że nie działa podświetlenie.
W monitorach typu oled to nie działa. Jeśli brak obrazu to może byc wszystko. Od adaptera ac/dc ( lub wewnętrzny moduł zasilania w starszych), sam monitor jako całość, przez gniazda, kable, po kartę. Dobrze sprawdzić komputer na innym monitorze.