Czarny ekran po instalacji sterowników do grafiki (Geforce)


(adamo8801) #1

Mam problem,

Uaktualniałem system do win 10 i podczas windows update po resecie zrobił się czarny ekran a monitor wszedł w sleep mode. Nic więcej nie mogłem zrobić, resety nic nie dawały. Zrobiłem format i zainstalowałem na nowo windows 7, sterowniki instalowałem ręcznie i po ściągnięciu ich do grafiki ze strony geforce zrobiło się to samo. Z tym że jak resetowałem komputer to pojawiało włączania naprawiania ale ono nic nie dawało. Nie mogę przez to wejść w tryb awaryjny i za każdym razem muszę robić format, zaintralowałem też sterowniki z przede pół roku i nadal kicha - czarny ekran po resecie (przy starcie systemu) a monitor wchodzi w sleep mode. Nie miałem nigdy problemów z tym komputerem.

Proszę o pomoc :slight_smile:


(MariuszListecki) #2

Jakiś czas temu tu na portalu był artykuł iż nowe dziecie MS ma problem z nividią.Ale na 7 nie słyszałem żeby takowe występowały

Nie chce sie bawić w czarnowidztwo ale może ci karta padła


(adamo8801) #3

Ale tak nagle po zrobieniu formata? Na dziesiąctce po jakims czas monitor sam ruszył tylko wysypał się znowu po kilku włączeniach


(MariuszListecki) #4

Być możę przykry zbieg okoliczności masz 2 grafiki?

To znaczy czy masz jakiś układ graficzny w płycie głównej albo procesorze.

Wiesz to możę być też kwestia kabla sygnałowego ale wątpie


(adamo8801) #5

Nie mam pojęcia, raczej tylko jedną. Może coś w środku nie styka, spróbuje przeczyścić :confused:


(Offyred) #6

Tu adamo, pisze z drugiego konta.

 

To jednak nie karta graficzna bo założyłem inną ale dalej to samo, po resecie i pojawieniu się loga systemu - nic się nie dzieje ok 10 minut a potem dopiero się włącza system. Wszystko to po instalacji na świeżo sterowników  kwasny.gif


(MariuszListecki) #7

A masz 2 monitor może to on


(adamo8801) #8

Nawet na 3ech odpalalem i wszędzie to samo. Różne systemy instalowalem i za każdym razem tez to samo. Nie mam pojecia co to może byc, czy z biosem jakies ustawienia sie zmienily?


(MariuszListecki) #9

bios do domyślnych ustawień warto zresetować


(adamo8801) #10

Udało się :slight_smile: szukałem w biose resetowania ustawień i wszedłem w ustawienia VGA i tam było coś o włączaniu przez systemową grafikę czy coś a nie przez tą w PCI to właśnie włączyłem :slight_smile:


(MariuszListecki) #11

to tak na przyszłóść masz 2 grafiki

Monitor sie nie włąćzał ponieważ był podłączony do nie aktywnej karty


(adamo8801) #12

Dziwne tylko że tak nagle po formacie i po 5 latach samo się przestawiło :confused: