Czarny ekran po próbie naprawy błędu ,,Nie można znaleźć pliku skryptu C:\Windows\run.vbs"

Dzień dobry, rano uruchomiłem laptopa i wyskoczył błąd o nie znalezieniu pliku skryptu… odpaliłem Explorer windows i spróbowałem przywrócić poprzednią wersję windows`a (kopia zapasowa sprzed tyg.), lecz po ponownym uruchomieniu przywitał mnie znowu ten błąd, więc odpaliłem komputer w trybie awaryjnym i zainstalowałem FRST (+ zrobiłem ten plik fixlist o którym pisano w innych tematach). Po ponownym uruchomieniu (sam ponownie uruchomiłem komputer) i nie było już tego errora, lecz ekran był cały czarny. Włączyłem explorer windows i wyskoczył błąd (podajże był to ,0xc0000005" aplikacja nie została właściwie uruchomiona , kliknij ok, żeby zakończyć aplikacje) 

• że przywracanie systemu nie powiodło się. Teraz jak próbuje odpalić Google Chrome/Steam wyskakuje mi błąd z aplikacją, oraz explorer nie uruchamia się automatycznie po włączeniu komputera (po włączeniu w menedżerze zadań trwa to kilka min, a wcześniej trwało kilka s)…

PS Przywracanie systemy mogło się nie powieść z powodu braku dostępu administratora do dysku C: ? (zablokowałem dostęp, ponieważ muszę z niego odzyskać zdjęcia, które zostały usunięte(wcześniej coś robiłem (nie pamiętam co) i nawet ten błąd o aplikacji wyskoczył mi przy włączaniu ,folderu" komputer (

• okienka były zbugowane (nic w nich nie było i prześwitywał pulpit))))… Przepraszam że jest to opisane tak chaotycznie…