Czarny ekran po włączeniu komputera

Witam,
Od razu mówię żółtkiem nie jestem i porady typu sprawdź kabel proszę sobie darować.
Niedawno zakupiłem i7 6700 z olx ponieważ zainwestowałem również w lepsze mobo - b250m pro4. Problem polega na tym że podczas uruchamiania komputera z tym prockiem jedyne co mnie oczekuje to kręcące sie w kółko wentylatory i brak sygnału na monitorze.
Uprzedzam - ramy przekładałem, baterię ibos resetowałrm, grafika sprawna, monitor sprawny, generalnie wszystko sprawne i wiele rzeczy próbowałem.
Pytani brzmi: czy da sie to w jakiś w sposób naprawić czy jednak procesor jest w niewiadomy sposób uszkodzony?

Płyta ma na liście obsługiwanych procesorów dany model procesora ? Jaka jest wersja biosu w płycie, może jest konieczność jego aktualizacji ?

Płyta z miejsca na nieważne jakiej wersji obsługuje każdego i3 i5 i7 6 / 7 gen (nawet w instrukcji się tak pisze) nie mam możliwości zrobienia update, ani nie mam możliwości sprawdzenia jaka jest aktualnie wersja, ale za to mogę powiedzieć że poprzedni użytkownik spokojnie korzystał z 6600k po oc na tej płycie i było wszystko w porządku

Może być uszkodzony CPU, ale ja bym się najpierw przyjrzał pinom w gnieździe …

Już mówiłem że płyta sprawna, dopiero co od znajomego kupiłem a u niego działała