Czarny ekran

Witam!!
Mam pewien problem… Ostatnio na komputerze zebralo mi się trochę wirusów więc chciałem zrobic format(przywrocic stan fabryczny) włożyłem orginalna płytkę systemu win7 64bit ten sam system mialem wcześniej i wszystko fajnie i jak wlozylem plytke to zaczela sie instalacja i tam byly 2 opcje 1uaktualnienie 2 instalacja niestandardowa wybralem opcje numer 1 i wszystko spoko zainstalowałem na tym samym dysku co byl poprzedni system i sie instaluje to wyszedłem na chwile z pokoju moze zajęło mi to 10minut wracam i jest czarny ekran na komputerze ale slysze ze wiatraki dzialaja itp. Wiec zaczekalem tak z 20 minut i zrobilem restart pc i dalej nic wyjołem plytke windowsa i znowu restart i nic czarny ekran pare razy tak robilem i nic ale zauważyłem ze jak wlączam pc to tak po 10 sekundach klawiatura i myszka przestaje dzialac i ta czerwona lampka na obudowie pc gasnie.

Jak to rozwiazac?
Czy musze z tym leciec do komisu?

Na pewno nie do komisu tylko serwisu jak już :slight_smile:

Na początku, zrób co możesz zrobić sam. Odłącz na chwilę maszynę od zasilania, włącz ponownie, spróbuj wejść do biosu/boot-menu.

Przy włączeniu pojawia się POST? (wersja biosu, specyfikacje podzespołów, itp) czy od początku do końca jest czarny ekran ?

Caly czas jest czarny nic sienieda zrobic

Jak włączasz komputer, dioda monitora włącza się i po chwili gaśnie ?

Do biosu tez sie nie da dostac

Tak gasnie

Podaj specyfikacje komputera w takim razie (i staraj się zawsze to załączyć w pierwszym poście bo bez tego ciężko cokolwiek wywnioskować)

Kurde nie pamietam nie mam nigdzie zapisane

Karta graficzna 2gb. Gt 740 nivida geforce

Plyta główna ga-f2a68hm-s1

W takim razie śrubokręt w dłoń :slight_smile:
Sprawdź poprawność wszystkich kabli.
Odłącz grafikę i podłącz kabel od monitora do zintegrowanej na płycie jeśli masz.

8 gb ram nwm. Wiecej

Nie rozumiem ostatniego zdania

Odlaczylem kartw graficzna izaczelo pikac

W tej chwili masz podłączony kabel od monitora do komputera do karty graficznej. Musisz otworzyć skrzynkę, wyjąć kartę graficzną, a kabel podłączyć do płyty głównej.

Wcześniej możesz wyjąć RAM, włączyć komputer bez ramu na 5 sekund, ponownie założyć RAM.

Kurde za duzo kabli z ja. Zielony jestem

W takim razie zrób tylko to co Ci napisałem z kościami RAM. Grafikę włóż z powrotem