Czarny obraz i 50 krótkich komunikatów biosu

Witam pisze w sprawie kolegi który ma problem z kompem a mianowicie odsyłam was do innego forum na którym pisał kumpel :http://forum.benchmark.pl/topic/290102-ciągle-krótkie-sygnały-bios-ami/?fbclid=IwAR1MGO61Fq6oW-e2v96v986yFRl1YM4ve4GoNwAJ9f-bXFea9yALYpZ75AA
prosze o pomoc dziękuje za każdą odpowiedz :slight_smile: i pozdrawiam :wink:

1 polubienie

Pewnie znowu pogięte piny w sockecie.

1 polubienie

też tak myślę tylko zastanawia mnie też zasilacz bo deus od spc nie był dobrym zasilaczem :confused: obstawiam coś z tej dwójki :confused:

Z tego co pamiętam to w przypadku Ami brak dźwięku przy uruchomieniu lub powtarzające się krótkie dźwięki świadczą o problemie z zasilaniem lub płytą.

kolega wysłał mi zdjęcie socketu(siedze w niemczech i nie moge sprawdzić osobiście) znalazłem jeden wykrzywiony pin więc problem moze polegać na tym tylko nigdzie nie umiem znajść schematu socketu(moze kolega znalazł) od czego jest ten pin :confused:

to nie ma większego znaczenia, jeżeli pin jest pogięty, to może z położonym prockiem, stykać się z innym.
Pin musi być prosty, a krzywy, to problem. Procek nie ma niepotrzebnych pinów. :wink:

tak wiem to samo mu od razu napisałem zobaczymy po prostowaniu tego pinu moze zadziałać a jak nie to wymiana na inne mobo

Już raczej platformę całą, a tak na poważnie, to delikatnie w dobrym oświetleniu szpilką…
Ja nie wiem jak można pogiąć piny, jak ja kładąc chłodzenie nie połamałem gniazda w zeszły weekend…:wink:

tego to juz nie wiem a tak na marginesie ja przy prostowaniu pinów używam pincete też wychodzi tylko potrzeba doświadczenia :slight_smile:

ja prostowałem znajomemu za pomocą karty bankowej w procku w mobo to też bym użył pincety :smiley:

A tak bardziej na poważnie igłą. Słowo klucz: ucho tej igły…