Witam pisze w sprawie kolegi który ma problem z kompem a mianowicie odsyłam was do innego forum na którym pisał kumpel :http://forum.benchmark.pl/topic/290102-ciągle-krótkie-sygnały-bios-ami/?fbclid=IwAR1MGO61Fq6oW-e2v96v986yFRl1YM4ve4GoNwAJ9f-bXFea9yALYpZ75AA
prosze o pomoc dziękuje za każdą odpowiedz i pozdrawiam
Pewnie znowu pogięte piny w sockecie.
też tak myślę tylko zastanawia mnie też zasilacz bo deus od spc nie był dobrym zasilaczem obstawiam coś z tej dwójki
Z tego co pamiętam to w przypadku Ami brak dźwięku przy uruchomieniu lub powtarzające się krótkie dźwięki świadczą o problemie z zasilaniem lub płytą.
kolega wysłał mi zdjęcie socketu(siedze w niemczech i nie moge sprawdzić osobiście) znalazłem jeden wykrzywiony pin więc problem moze polegać na tym tylko nigdzie nie umiem znajść schematu socketu(moze kolega znalazł) od czego jest ten pin
to nie ma większego znaczenia, jeżeli pin jest pogięty, to może z położonym prockiem, stykać się z innym.
Pin musi być prosty, a krzywy, to problem. Procek nie ma niepotrzebnych pinów.
tak wiem to samo mu od razu napisałem zobaczymy po prostowaniu tego pinu moze zadziałać a jak nie to wymiana na inne mobo
Już raczej platformę całą, a tak na poważnie, to delikatnie w dobrym oświetleniu szpilką…
Ja nie wiem jak można pogiąć piny, jak ja kładąc chłodzenie nie połamałem gniazda w zeszły weekend…
tego to juz nie wiem a tak na marginesie ja przy prostowaniu pinów używam pincete też wychodzi tylko potrzeba doświadczenia
ja prostowałem znajomemu za pomocą karty bankowej w procku w mobo to też bym użył pincety
A tak bardziej na poważnie igłą. Słowo klucz: ucho tej igły…