Czarny pulpit (widoczna myszka) po instalacji nowej paczki od Windowsa

Cześć,

Na wstępie zaznaczę ,że z problemem boryka się moja dziewczyna, natomiast mam pełen wgląd do laptopa i mogę dostarczyć skriny / odpalić troublestooting.

opis problemu: po logowaniu do Windowsa widać jedynie czarny ekran z widocznym kursorem myszki. Problem wystąpił tydzień temu. Praca na Win10 od ok 2 miesięcy( po darmowym przejściu z Win8). Niestety brak punktów przywracania…

co zrobiłem do tej pory:

uznałem,że być może to kwestia wadliwych sterowników graficznych. próbowałem odpalić instalację z poziomu menadżera urządzeń (oraz równolegle zassać bezpośrednio z www dostawcy).

W przypadku menadżera urządzeń wyskakuje komunikat o braku miejsca do wykonania tego polecania. 

W przypadku instalacji dedykowanej aplikacji od nVidiia następuje błąd instalacji.

KARTA GRAFICZNA: Nvidia GeForce GT 740M

Jakieś pomysły? :slight_smile:

RAM 4 GB (dostępne 3,76 GB)

typ systemu 64 bit, procesor x64

Procesor: i5-4200M CPU 2,5 GHz

pamieć wirtualna (nie wchodzi coś upload JPG)

dopuszczalne minimum | zalecane | aktualnie przydzielono

16 MB | 1377 MB | 960 MB

edit: wyrównałem zalecaną z aktualnie przydzieloną tj w obu polach jest teraz 1377, ale niestety wyskakuje mi ten sam komunikat (“brak miejsca …”) przy próbie aktualizacji sterowników z poziomu menadżera urządzeń.

11.PNG

@Danreg87

Na forum piszemy w języku polskim, używamy “ś, ć, ź, ż, ą, ę, etc.”, oraz znaków interpunkcyjnych proszę użyć przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu posta i dokonać zalecanych poprawek w treści posta/ów i tytule wątku,   dziękuję za uwagę.