Czas w php


(Wanis13) #1

jaki jest skrypt php na odczytanie czasu komputera czyli godziny aktualnej ?


(Wickoo) #2
date( 'H:i' );

:s


(Wanis13) #3

Wicko a jak jeszcze sekundy wyswietlic ?

i jak wyswietlic to na stronie ?


(L337 Crew) #4

normalnie ... dodać s ...

Wiesz...

tak szczerze Ci powiem:

idź do empiku i kup książkę do nauki php ...

Tak będzie lepiej i dla Ciebie i dla nas 8)

ps.

żeby nie było, że tylko mówię:

echo date("Y-m-d H:i:s");

wklej to do dokumentu php.


(system) #5

Eee tam, zaraz książkę. Na początek ściągnij sobie manual z http://www.php.net - może wystarczy :slight_smile: