Dzień dobry wczoraj podczas wykonywania jednego zadania z zajęć praktycznych musiałem ustawić kontu na cały czas blokadę konta (brak godzin logowania) przez co nie mogę teraz zalogować się do systemu. Czy jest jakies z tego wyjscie? Z góry dziękuję za pomoc.
Zalogować się na konto administratora i zdjąć blokadę z konta użytkownika.
Właśnie na tym koncie jest ta blokada
W systemie jest ukryte drugie konto administratora. Dostępne jest ono w trybie awaryjnym.
Niestety nie mogę uruchomić trybu awaryjnego z punktu logowania - po kliknięciu uruchom ponownie komputer chodzi na czarnym ekranie bez interfejsu gui. Przez kilka minut nic. Z bootowalnego pendrive nie mam opcji “ustawienia uruchamiania”.
No na tym ekranie klikasz F4 lub 4 i nic??
Nic niestety.
OJ, to niedobrze, ale ja niestety nie pomogę, bo nie wiem za bardzo co ty za blokady powłączałeś no i po choinkę to aktywowałeś?
Chciałeś blokady, to wystarczyło hasło ustawić / zmienić na inne i byłoby dobrze.
Co się pojawia dokładnie po naciśnięciu F4?
Nic nie pojawia się. Miałem zrobić zadania z konfiguracji komputera z egzaminu e12
Net user nazwakonta /time: wpisałem.
I zastanawiam się jak włączyć przy ekranie logowania wiersz poleceń, bo to by problem rozwiązało.
Kurcze, jest sposób na Wiersz Poleenia przy ekranie logowania. ctrl+F10 czy coś takiego. Pokombinuj.
Nadal bic
Ten myk nie działa od Windows Vista, z Vistą wprowadzili inną metodę ukrywania konta “Administrator”:
Tez to nie zadzialalo