Witam!! Takie pytanko zadam bo meczy mnie to i nie moze przestac… skad sie wzielo to k ?? ze 10k = 10 000. Z jakiego jezyka to jest albo co oznacza. Wie ktos??
:?: :?: :?: :o
jakie “k”?
jeśli zadajesz bezsensowne pytania nie pisząc jeszcze do końca treściwego pytania to można odpowiedzieć bardzo prostym pytaniem:
A CZEMU NIE?:wink
jaki “k”??
Witam,
A jak idziesz do sklepiku po ziemniaczki, to mówisz: “Poproszę 10 k ziemniaczków.”,
czy może “Poproszę 10 kilo gramów ziemniaczków.”?
A jak kolega ma duży dysk, to pytasz go: “Ile ma M?”, czy “Ile ma megabajtów?”? (TFU, powinno być dziś Gigabajtów )
No na pewno nie informatycznego bo tutaj się inaczej przelicza jednostki.
za Wikipedią
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kilobajt
Inaczej ma się sprawa z innymi jednostakami w układzie SI.
ale się uczepiliście, np. się pisze Win 2k co oznacza windows 2000 Czyli k pełni rolę tysięcy
ale skąd to wytrzasnęli to nie mam pojęcia :roll:
Najprościej mówiąc wzięło się to stąd:
1 km = 1000 m
1 kg = 1000 g
1 kcal = 1000 cal
k to przedrostek kilo oznaczający 1000 razy więcej
k = kilo
Jakbyście niewiedzieli, przedrostek “kilo” oznacza 1000. (np. kilogram = 1000 gram, kilometr = 1000 metrów).
Cholera uprzedził mnie 8)
3d marków 10K
Ja nie rozumiem czemu uwążacie, ze to takie trudne :?
Przecież:
1k = jeden kilo = 1.000 = jeden tysiąc
1m = jeden mega = 1.000.000 = jeden milion
stąd Windows 2k = Windows dwa kilo = Windows 2000 = Windows dwa tysiące
Dobra juz wiem. Dzieki. Do typa o ksywce AJU: Niektorzy zczaili o co chodzi. Jest to dział na luzie czyli moglbym spytac jak dluga kupe zrobi dzisiaj mrowka ktora zjadla noge osy i trabke komara. Odpowiadaj na pytania a nie bezsensu komentujesz. Pzdro Mozna zamknać. i nie ripostuj AJU bo i tak mam to gdzies.
Rowniez nowe Unreal Tournament ma oznaczenia ( nie oficjalnie rzecz jasna ) 2k3 , 2k4 oraz niedlugo juz 2k7
uważasz że jestem ciemny?? a zresztą mało mnie obchodzi co o mnie myślisz
Jesli jesteś taki tego pewien to załóż podany temat ==> jako kolejny bezsensowny topic zostałby zamknięty
Złączono Posta : 03.07.2005 (Nie) 12:52
również gry sportowe od SEGI NBA 2k5,
Wy się nie znacie Np. Na ogame pisze 3k tzn. 3000, czyli k to tysiąc(tak mi kolega wytłumaczył), a z jakiego to języka wzięte to ja tego nie wiem
A niby o czym pisaliśmy tutaj ponad 2 godziny temu? :roll: