Jak w temacie.
Poczytaj trochę opisy grup.
[…]
Hardware, Sterowniki
I to chyba nie O vortalu tylko o forum :?
Bo działy główne służą oprogramowaniu i tematom z nim powiązanych. Pomimo tego umieszczenie tego działu łącznie z grami i rozrywką nie jest jak dla mnie logiczne, bo powoduje deprecjonowanie tego działu.
Osobiście uważam, że ten dział jest dosyć ważny!
bo posty się nie liczą, co ? ehh…
co ma wspólnego legalne oprogramowanie(tematyka vortalu) z hardware ?
trzeba być zadowolonym że w ogole jest taki dział, a wyłączenie licznika tam to dobry pomysł,
bo to co tam było pisane przez niektórych to nic innego jak nabijanie…
goodprogram , ten temat nie jest na temat nabijania postów. Autor w dość konkretny zapytał w temacie w.g. mnie ten dział (niewazne czy się liczą posty czy nie ) powinien pójść wyżej, a dwa działy z grami przejść do “innych”.
A gdzie instalujesz Windowsa na pralkach i lodówkach ?Jedno bez drugiego nie może istnieć!A tak duży Vortal jak Dobreprogramy zasługuje na porządny dział o hardware,bo też dzięki temu przyciągną wielu userów!Zgadzam sie z Fiestą że jest to deprecjonowanie tego działu!A argumęt o nabijaniu postów jest śmieszny bo wszędzie są tgz.nabijacze!
chyba nie bardzo śmieszny, skoro to był jeden z powodów wyłączenia licznika
To jest istota mojego topicu, goodprogram czy ty zawsze musisz brać każdego użytkownika forum za potencjalnego nabijacza :sciana:
Sprzęt nie jest tematem Vortalu, dlatego jest oddzielnie.
Spójrzcie na to tak:
Administracja itp. są w tematyce software`owej. Zrobili sobie vortal. Żeby było milej - forum. Jako, że forum ma związek z vortalem, tematy też są w deseń. Czy zauważyliście, by na dp.pl pojawiały się informacje o hardware? Nie? Ano właśnie. To nie jest Ich sprawa. W głównej części są informacje tylko o sofcie. H&S ciężko tam wrzucić, więc przeniesiono je do luźniejszego działu. A że zrobił się tam delikatnie mówiąc syf, że ciężko pomóc…
To tak jakby wymagać od twórców strony o ogrodnictwie zakładał sekcje na forum o szkodliwość emisji CO2 i możliwym końcu świata.
Nie pasują natomiast mi trochę działy Grafika, Webmasterstwo, Programowanie. Trochę mało (choć więcej niż H&S) mają wspólnego z innymi tematami…
Dział został przeniesiony m.in. z uwagi właśnie na porządkowanie nazw oraz struktury forum. “Hardware” nie mieści się nawet w “Szeroko pojętym oprogramowaniu” i po prostu został z tej sekcji wydzielony.
a sterowniki to już nie oprogramowanie ??
A ja z tego co niedawno przeczytałem gdzieś tu na forum to podobno dział został przeniesiony do takiej tematyki gdzie nie są liczone posty, gdyż w tym dziale b. dożo było nabijanych postów.
Naliczanie postów można wyłączyć, czy włączyć w każdym podforum bez względu na to w jakim dziale się znajduje.
Zauważyliście to dopiero po kilkunastu / kilkudziesięciu miesiącach ?
Dziwne, że jak owy dział był tam gdzie był przez taki kawał czasu, to nikt nie protestował.