Nie Firefox 81 a 80.0.1
a to dziwne, bo ja klikam i proponuję pobranie pliku instalacyjnego wersji 80.0.1 (specjalnie teraz ponownie sprawdziłem). Może i na Linux już jest tyle, że nie zmienia to faktu, że odnośnik ze strony głównej jest błędnie opisany!
No dziwne. Na stronie FF też mi proponuje 80.0.1, a w repo mam 81.0-1
Na Windows 10 też jest już wer. 81 tylko szkoda, że nie po polsku!!!
![]()

Tu czy tu zgłoszony problem to na prawdę tak wielki błąd? Widzę, że małostkowość z pana wychodzi!
…
Problem, że w linku dla macOS też ktoś podbił wersję bez aktualizacji URL.
Jak to, przecież już dawno minęły czasy że nie ma instalatora PL…
-
https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/81.0/win64/pl/ - po polsku

-
https://www.mozilla.org/pl/firefox/all/#product-desktop-release - tu zawsze późno podpinają nowszą, pewnie jak w Nowym Jorku jest 19
a u nas już 1:00
w nocy. Strona po polsku, język do wybrania polski.
Brak polskiego chyba sięga ery Firefox Nightly 4 - 10, kiedy ludzie na szybko instalowali angielską i pytali o pliki xpi z tłumaczeniem interfejsu.
Ty masz chyba coś z głową. Na drugi raz łaskawie szerokim łukiem mnie unikaj!
co Ty nie napiszesz. w wątku głównym problemem jest to, że strona główna odsyła do wer. 80.0.1 a nie do 81. To, że przy odrobinie wysiłku można znaleźć odpowiedni instalator to inna sprawa. Ja założyłem wątek by zgłosić problem.
To nie mów, że zainstalował ci się w wersji anglojęzycznej lub że 80.0.1 podpięli w wersji anglojęzycznej.
Nie pochlebiaj sobie, nie znajduję żadnego uzasadnienia aby moja nieskromna osoba, miała cię aż tak wyróżnić ![]()
Okay, styknie tego OT, po raz ostatni grzecznościowo pochylę się nad tym legendarnym błędem…
Masz już odpowiedź, czy jeszcze nie bardzo ![]()
3maj się zdrowo ![]()
@Madafaker Nie karm trola jest idiota i tyle
Już widziałem w ostatnich dniach jak niemal wszędzie gdzie napisze jakieś pierdoły i syf sie robi… On niby taki tech spec. a 4-5 wyrazów na krzyż po angielsku utrudniają mu instalacje (brak zrozumienia tekstu) w XXI wieku.
Cancel, Back, Nest, Install, Browse co tam jeszcze było podczas instalacji do kliknięcia… xDD
Po trzech tygodniach mam wreszcie dostęp do komputera.
Znacie to? Połamana kość udowa, 8 śrub, ale żyję. Jeszcze.
Pobieram iceveasel 81.0.
Widzę, że jest portable forefox 81.0
https://download-origin.cdn.mozilla.net/pub/firefox/candidates/81.0-candidates/build1/win32/pl/firefox-81.0.zip
Ja to tylko portable i nie wiem, o co dym.
Jak miło si zrobiło.
teraz i sam lis się z poziomu pomocy->informacje o programie aktualizuje.
A co do kości udowej życzę więcej szczęścia na przyszłości (bo żeby złamać największą kość w organizmie to trzeba mieć pecha) no i zdrówka:)
A dziękuję bardzo!
To był spiralne rozłupanie i czapka drobnych. Ale na obszarze dolnej głowy kości udowej, a pod górną głową kości udowej pod stawem biodrowym. Zero gipsu, zdrutowali, poskręcali śrubami i w siódmy dzień do domu.Szwy zdjęte już, staję na zdrową nogę, ale z chorą poczekam jeszcze z 4 tygodnie ze względu na proces zrastania.
Dzisiaj dostałem wózek i przyssałem się do forum 
W repo archlinux jest firefox 81, a w manjaro jest jeszcze 80.0.1-1.